Hirdetés

Édes Napok a Budai Várban

2012-09-18 10:48:00

A mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát” először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez.

Ezt is ünnepli a szeptember 20-tól 23-ig, azaz csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény, amely egyúttal a Magyar Édességgyártók szövetségének 20. születésnapjával is egybeesik.

Az Édes Napok a szakma rangos hazai seregszemléje, amelyen valamennyi jelentős magyar csokoládé- és édességmanufaktúra, a legjobb kereskedők, valamint az ismert hazai és világmárkák is képviselik magukat.

A színvonalas szakmai és családi programok mellett olyan szolgáltatásokat is nyújtanak a szervezők, amely a látogatókat tudatos és egészséges édességfogyasztásra ösztönzik. Hallgathatunk toxikológiai előadást, konzultálhatunk a jelen lévő fogászati, dietetikai és diabétesz tanácsadókkal.

Elegáns koktél-, pezsgő- és borbárok lesznek a fesztivál több területén. Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek.

Napközben a szakmai workshopok mellett rendszeresen lesznek kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok, szakmai "guruk" előadásai, neves gyártók, szaktekintélyek részvételével. A Nemzeti Galériában csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata, mely munkát nyomon lehet követni a helyszínen, valamint kivetítőn. A látogatók vasárnap este fel is falhatják az egész szobrot. Ugyancsak a Galériában gyermekfoglalkoztató várja a családosokat; az Édes Napok belépőjegyei a Galéria állandó kiállításaira is érvényesek

Sor kerül a Cherry Queen Csokoládé Királynő 2012 döntőjére, és lesz többek között Night Chocolate Shopping is.