Hirdetés

Föld! Föld! Fesztivál

2012-06-29 16:01:00

A Szívlapát Alapítvány háromnapos ingyenes fesztivált rendez a Mezőcsáti kistérségben, melynek egyik fénypontja WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás lesz.

A Föld!Föld Fesztivál egy három éves kistérségi felzárkóztató program lezárásaként megvalósuló öko-tudatos rendezvény, amely a Mezőcsáti kistérség ismertségének növelése, természeti és kulturális adottságainak bemutatása érdekében kerül megrendezésre.
De miért pont Tiszatarján? Ez a térség Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiója, és a szervezők ezzel a rendezvénnyel nemcsak a falunak, hanem az egész kistérségnek szeretnének segítséget nyújtani. A Föld!Föld Fesztivál nem tipikus fesztivál, inkább beszélhetünk egyfajta vendéglátásról, ahol a helyiek, a falusi házak nyitott portáin keresztül, bemutatják életüket, ételeiket, szokásaikat az ide érkezőknek, akik cserébe akár ajándékot is adhatnak a vendéglátóknak. Ezzel egy olyan lehetőséget szeretnének teremteni a fesztivál 3 napja alatt, ahol a helyben élők és az ide érkező emberek kapcsolatba léphetnek egymással és jobban megismerhetik a másikat, önmagukat és az őket körülvevő világot.

forrás:www.fesztivalkalauz.hu