A program:
18.15 és 19.45 Festmények, korszakok, étkek és asztalok - Kiss Angéla (olasz, német és flamand gyűjtemények) -
Találkozási pont: I. emelet, a mosdók előtt
18.45 és 20.15 Bort, búzát, békességet! – Deme Edina - (spanyol gyűjtemény)
Találkozási pont: I. emelet, a mosdók előtt
19.00. Vendég tárlatvezetőnk: Mautner Zsófia gasztroblogger (Chili & Vanilia)- (VIII. számú flamand terem)
Találkozási pont: I. emelet, a német-flamand gyűjtemény bejáratánál
19.30 és 20.45 „Adassék neki ezer kenyér” – ételek és italok a túlvilágon – Dembitz Gabriella (Múmiák testközelben kiállításon)
Találkozási pont: a mélyföldszinti ruhatáraknál
20.00 Vendég tárlatvezetőnk: Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője - (holland gyűjtemény)
Találkozási pont: I. emelet, német-flamand gyűjtemény bejáratánál
18.30. Guided tour in English! „Delicious Food” by Kata Kerenyi
Meeting point: 1st floor, before the toilets
18.00-21.30 Workshop (Reneszánsz Csarnok):
A lila íze: asszociációs játék színekkel-illatokkal-ízekkel (foglalkozásvezető: Cser Judit)
Ehető festmények – Csillagtúra live act: készítsd el a saját Szépműs sütidet Winkler Nóra és Viczkó Bea mestercukrász (Kopenka) vezetésével
Az vagy, amit nyomtatsz, avagy azt nyomtatod, amit eszel - zöldség- és gyümölcsnyomat-készítés (foglalkozásvezető: Tettamanti Zsófia)
Ízkavalkád:
Csokoládé kóstoló a chocoMe-vel
Lekvár- és chutney kóstoló az Enni Jó Lekvárok készítőivel
Olívaolaj kóstoló Giuseppe Scaricamazzéval (Granditalia – Ízek, élmények)
Fűszerkóstoló a Fűszerésszel
Borkóstoló és -bemutató: vendégünk a Kislaki Bormanufaktúra (Légli Géza kézműves bora)
Jazz Szalon
Kovács Linda (ének), Juhász Gábor (gitár)
Ínyencségek a Remíz Kávéház és Söröző konyhájából
További információk ITT.