Hirdetés

Nőnapi kulináris program a Szépművészeti Múzeumban

2012-03-08 12:10:00

A gasztronómia és a képzmőművészet kapcsolódik össze a múzeumban március 8-án este 18 és 22 óra között; ekkor kerül sor az Utazások Kulináriába című sétákra.

 

A program:

18.15 és 19.45 Festmények, korszakok, étkek és asztalok - Kiss Angéla (olasz, német és flamand gyűjtemények) -

Találkozási pont: I. emelet, a mosdók előtt

18.45 és 20.15 Bort, búzát, békességet! – Deme Edina - (spanyol gyűjtemény)

Találkozási pont: I. emelet, a mosdók előtt

19.00. Vendég tárlatvezetőnk: Mautner Zsófia gasztroblogger (Chili & Vanilia)- (VIII. számú flamand terem)

Találkozási pont: I. emelet, a német-flamand gyűjtemény bejáratánál

19.30 és 20.45 „Adassék neki ezer kenyér” – ételek és italok a túlvilágon – Dembitz Gabriella (Múmiák testközelben kiállításon)

Találkozási pont: a mélyföldszinti ruhatáraknál

20.00 Vendég tárlatvezetőnk: Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője - (holland gyűjtemény)

Találkozási pont: I. emelet, német-flamand gyűjtemény bejáratánál

 

18.30. Guided tour in English! „Delicious Food” by Kata Kerenyi

Meeting point: 1st floor, before the toilets

 

18.00-21.30 Workshop (Reneszánsz Csarnok):

A lila íze: asszociációs játék színekkel-illatokkal-ízekkel (foglalkozásvezető: Cser Judit)

Ehető festmények – Csillagtúra live act: készítsd el a saját Szépműs sütidet Winkler Nóra és Viczkó Bea mestercukrász (Kopenka) vezetésével

Az vagy, amit nyomtatsz, avagy azt nyomtatod, amit eszel - zöldség- és gyümölcsnyomat-készítés (foglalkozásvezető: Tettamanti Zsófia)

 

Ízkavalkád:

Csokoládé kóstoló a chocoMe-vel

Lekvár- és chutney kóstoló az Enni Jó Lekvárok készítőivel

Olívaolaj kóstoló Giuseppe Scaricamazzéval (Granditalia – Ízek, élmények)

Fűszerkóstoló a Fűszerésszel

Borkóstoló és -bemutató: vendégünk a Kislaki Bormanufaktúra (Légli Géza kézműves bora)

 

Jazz Szalon

Kovács Linda (ének), Juhász Gábor (gitár)

 

Ínyencségek a Remíz Kávéház és Söröző konyhájából

 

További információk ITT.