Hirdetés

Pislog-e a miskolci kocsonyában a béka?

2012-02-24 09:00:00

Erről bárki meggyőződhet 2012 február 24-26 között a miskolci belvárosban megrendezésre kerülő Kocsonyafesztiválon.

A rendezvény külsőségeiben egyedülálló módon jeleníti meg a nyolc évszázados Miskolc történelmi hagyományait, legendáit és legendás személyiségeit, a historikus hűséget összeegyeztetve napjaink kulturális választékával. Mindezek mellé pedig olyan különleges gasztronómiái kínálat társul, amellyel a látogatók csak a miskolci téli fesztiválon találkozhatnak.

2012. február 24-26. között ismét kisajátítja majd a miskolci belváros teljes területét a Kocsonyafesztivál, amelynek fő helyszíneit most az egykori történelmi városkapuk jelentik. Az intimebb kis piactér az 1700-as évekbeli görög kereskedő kompániákat megidézve a Sötétkapunál nyílik, míg a nagy piactér helyszíne a Szentpéteri kapu felé eső Hősök tere. Ide hamisítatlan, derűs, jókedvű vásártéri hangulatot hoznak a kofák, kikiáltók, árusok, és a vásártól elmaradhatatlan Pajtaszínház, amelyben komédiákat, könnyed színdarabokat láthat a publikum.

A "Századforduló tér" - az időlegesen átkeresztelt Erzsébet tér - a XIX. századot, a boldog békeidőket hozza vissza. A korabeli ruhákba öltözött "régi miskolciakkal" együtt hallgathatjuk a kintornást bámészkodva a hatalmas méretű régi fotók között, vagy beülhetünk az ez alkalomra kültéren berendezett kávéházba, amelynek pódiumszínpadán korabeli kuplékat, sanzonokat, kabaréjeleneteket nézhetünk meg.

Napjaink kulturális kínálatának két zenei színpad biztosít teret, amelyeken nagyszabású könnyűzenei koncertek hangolják késő estig jókedvre a közönséget.

A téli szabadtéri fesztivál gasztronómiai kínálatában továbbra is hű marad a kocsonyában pislogó béka legendájához: az ínyencek tucatnyi féle kocsonyakülönlegesség között válogathatnak. A vendégek a sült, főtt, kemencés ételek széles választékát is megtalálják itt, megkóstolhatják a miskolci lacipecsenyét, a tájegységek italkülönlegességeit és a hungarikumokat.

Helyszínek

* Szinva terasz

* Művészetek Háza - - Rákóczi utca 5.

* Miskolci Nemzeti Színház - - Széchenyi utca 23.

* II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár - - Görgey Artúr utca 11.

* Ifjúsági és Szabadidő Ház - - Miskolc, Győri kapu 27.

* Corner stage - - Miskolc, Papszer utca 48.

 

Program:

Február 24.

15.00 Megnyitó felvonulás - Széchenyi utca

Családi felvonulással indul a 2012. évi kocsonyafesztivál.

Családok, baráti társaságok, civil közösségek, a miskolciak együttléte és összetartozását kívánja bemutatni a megnyitó felvonulás. A hagyományos felvonulások üzenete a látványon túl, az összetartozásról, a közösségről szól a Kocsonyafesztiválon. Szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnának, hogy minél többen élhessék át a közösségi összetartozás élményét.

Pontos helyszín:

belváros

 

 

Információ:

Szentiványi Ildikó

46/508-806

 

Tourinform Miskolc

46/350-425

Honlap: www.kocsonyafesztival.hu