Hirdetés

Chi VA PIANO va sano e va lontano...

2011-11-07 16:13:00

…azaz: aki az életet könnyen és gondtalanul veszi, az él tovább és jobban”.

Tartja ez az életigenlő, kissé hedonista, de nagyon is megfontolandó olasz közmondás.

S a Vapiano így is gondolja!

A belvárosi Fashion Street és az óbudai Corner után immáron a harmadik üzletének kapuit tárta a nagyközönség elé a MOM Parkban a „fresh casual dining” magyarországi képviselője.

A látvány megszokott. Trendi-piros-minimál. Piros bőrborítású tömör tölgy ülőkék, piros fejkendős/sapkás, fehér egyenruhás „séfek”, akik minimum három piros színű tollat tűznek a kabátjuk hajtókájába. Megannyi szakaszvezető…

És valóban szakaszvezetők, hiszen a látványkonyhában (Vapianisti) egy-egy szakaszt visznek. 4-6 helyszínen történik egyszerre a kívánságok teljesítése. Kérünk, kérdezünk, s közben beszélgetünk. Arról, hogy „hogy vagyok?”, hogy „kérek-e még rá fokhagymát?”, vagy hogy  „szeretem-e a csípős olasz kolbászt?”.

 

Minderre van időnk, hiszen fő a „pasta”. Az én pastam! A „Salsiccia con fichi”, azaz a csípős olaszkolbászos-fügés paradicsomszószos „cucc”. Ott helyben, kiporciózva, előttünk. Látjuk, érezzük az illatokat, ahogy a felforrósított olivából kirobban a beledobott fokhagyma.

Minden egyes étel kézzel készül. 

Saláták, levesek, tészták, pizzák és persze az elmaradhatatlan olasz  édességek,kávé alkotják a menüsort.

Rukkolák, fenyőmagok, gombák, chilik, paradicsomok, hagymák, tojások, baconok, bazsalikomok, spenótok, gorgonzolák és királyrákok kerülnek elő, majd   a tálra. A variációk sorozata szinte végtelen…

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapianoban már a világ 24 országában kóstolhatunk specialitásokat. Ez a 99. étterem. 2002-ben nyílt az első Hamburgban, 2007-ben az első Budapesten, 2009-ben az első Ausztráliában és az idén az első Mexikóban.

S belátható időn belül a 4. is Magyarországon…