Egy gasztro túra igazán akkor izgalmas, ha nem csak passzív, asztalnál ülő, élvező-szenvedő alanya vagy a helyszín étkeinek, hanem aktívan
Harissa. Alapmű. Az Alfa és Omega. Identitás meghatározó. E kence nélkül elképzelhetetlen a tunéziai asztal. Mindegy is az, hogy azt
Mondja, nem válogatós, hanem mindenevő. Van persze kedvence húsból és édességből is, a gasztronómiai kalandokat pedig „összességében” igazán kedveli. Buza
Ez egy olyan csárda, amiből kettő is van. A régi és az új. A régi a városban, az új a
Hogy Akasztó miért Akasztó? Mert akasztott. Na, szerencsére nem embert, hanem szekeret. A hatalmas kiterjedésű szikes talaj ugyanis eső esetén
A Kondorosi csárda … „ki van festve”, ahogyan az a nótában megénekeltetett. Van még benne aztán egy cimbalmos, egy hiszékeny
Nagylapos pont olyan, amilyen a neve. Nagy és lapos. Nem lehet más, hiszen ott van az Alföld kellős közepén. Végeláthatatlan
„Indulj a nagy nyárfától, gyere a földút jobb oldalán, majd amikor intek, akkor rúgd föl az út porát” – kapta
Még a tavaszi Utazás Kiállítás alkalmával keveredtem az „Élményvonatosok” bűvkörébe, s csodálkoztam rá, hogy milyen gazdag repertoárt kínálnak azoknak, akik
Mondják, hogy a főző nő és a főző férfi között az a különbség, hogy amíg a nő precízen mindent kimér,
„maceszhuszár”, „maceszhuszár” – ízlelgetem, s tetszik! Mint egy míves gyerekjáték a régi időkből. Báj, kellem, játékosság. (Csak azt nem tudom
Az idén 10 éves Vapiano – Kálmán Emese és Müllner Dóra hathatós közreműködésével - vetélkedőre hívta a bloggereket és az
Már a Kávéház története is megérne egy külön misét. Fantasztikus arcok, különleges főpincérek, zseniális irodalmárok, és persze Omega, Zorán, Old
Ahhoz, hogy itthon igazi kulináris élményben legyen részünk egy jól kiválasztott, ismerősök által melegen ajánlott étterembe, bisztróba kell ellátogatnunk. Ezzel