A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaHagymás marhaszeletek tört burgonyával
2014-05-21 14:35:00
A marhaszeleteket /comb, feketepecsenye, hátszín/ kiklopfoljuk és lisztbe mártva hirtelen kérget sütünk rájuk. A megmaradt lisztes, pörkös olajat kicsit kiegészítjük
Pikáns lazacleves
2014-05-20 14:22:00
Ez a leves az Akác-tanya egyik legkedveltebb ételfélesége. Szinte minden rendezvényünk már "elvárt" ínyencsége. Ezt a levest nem érdemes készíteni
Karjalai ragu főtt burgonyával
2014-05-19 14:19:00
Ezt az ételkülönlegességet épp akkor készítettük kemencében, mikor az Akác-tanyán a falusi turizmushoz kapcsolódó szakmai találkozó volt.
Bortriatlon 2014. Badacsony
2014-05-19 09:33:00
A badacsonyi borászok példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a BORTRIATLON rendezvénysorozat, melynek keretében 3 „bortúrával”, 3 hónap - 3 hétvégéjére hívjuk
Grillezett csirke spárgával és cukkinis-sajtos pirítóssal
2014-05-19 00:00:00
Első olvasatra bonyolultnak tűnhet és nem tagadjuk: nem kevés mosogatnivaló marad utána. A receptben elmélyedve mégis kiderül, hogy csupa egyszerű konyhatechnikai művelet: pácolás, keverés, vízfürdő, pirítás... és a végeredményt megízlelve legközelebb is belevágnánk!
Aszúval készül és egyedülálló hazánkban: must a mustárban
2014-05-18 13:46:00
Hepp Tamás szőlőmusttal és tokaji aszúeszenciával készült kézműves mustárjai egyedülállóak, a kistermelőnek egyetlen üveggel sem marad a „nyakán”. Hepp Tamás
Jól megfér egymás mellett a kulen és a stifolder
2014-05-17 13:06:00
A helyi termékek, a falusi turizmus, valamint a gasztronómia intenzívebb népszerűsítése lehet az ökoturizmus alapja a magyar-horvát együttműködésben. A somogyi
Szedd magad: az eperföldek már nyitásra készek
2014-05-16 10:52:00
Virágzik a földieper. Ha a következő hetekben napsütéses idő lesz, akkor már nem kell sokat várnunk, s már május elején
Pünkösdi hétvége a Zöldutakon, Időpont: 2014. június 8-9.
2014-05-15 14:24:00
Régen Pünkösdkor a házakra, kerítésekre, istállókra zöld ágat tűztek ki, amit általában a gonosz, rossz szellemek elűzésével, termékenységvarázslással magyaráztak, néhol
Cukkini termesztése a konyhakertben
2014-05-15 10:37:00
Kisebb méretű konyhakertbe úgy kell összeválogatni a zöldségeket, hogy azokat termesszük, amelyeknél fontos, hogy frissek legyenek a felhasználáskor. Ezek közé
Fröccsenésgátló
2014-05-14 11:29:00
A fröccsenésgátlók többféle cél is szolgálhatnak: - egyrészt pl.: süteménykészítésnél a robotgép munkája során megakadályozza az alapanyagok kifröccsenését a keverőtálból - erre a célra szilikon fröccsenésgátlót ajánlunk - másrészt tűzhelyen történő sütés során (amennyiben nem
Kóstoltak már harcsapacalt?
2014-05-14 10:26:00
Kóstoltak már harcsapacalt? Itt az ideje. A magyar gasztronómia titkos csodafegyvere a májusi Parázs Varázson léphet a jegyzett világrekordok sorába.
Grillezett báránygerinc tavaszi salátával (Nagylaposon a Birka Csárdában)
2014-05-14 00:00:00
Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!
Csalán a konyhában: leves és lepény
2014-05-13 09:25:00
A csalán sokak szerint egyszerűen csak egy közönséges gyomnövény, az igazság szerint viszont a tavaszi-nyári időszak egyik leghasznosabb gyógynövénye. Sokoldalúan
110 éves a Mátyás pince
2014-05-12 17:24:00
Budapest egyik legnagyobb múltú étterme, a Mátyás Pince az idén 110 éves. Megnyitásakor, 1904-ben Budapest nyüzsgő, élénk szellemi és kulturális
Virágporral az egészséges életért
2014-05-12 14:29:00
A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.
Gasztronómia a 19. században: Az ínyesmesterségek könyve
2014-05-11 11:04:00
Az ínyesmesterségek könyve második megjelenésére egészen százhuszonnégy évet kellett várnunk, hiszen 1889-es kiadása óta nem nyomták újra a kötetet.
VIII. Hűvös Pincék - Forrró Kemencék Nagybörzsönyben, 2014. június 8.
2014-05-11 08:43:00
Helyszín: Nagybörzsönyi Vásártér
Pünkösdi Kakas-paprikás Főző verseny, 2014. június 8.
2014-05-10 18:42:00
Helyszín: Mecseknádasd - Gesztenyés
Pünkösdölés Noszvajon, 2014. június 7.
2014-05-10 16:40:00
Helyszín: Gazdaház Deák F. u. 40.