Hirdetés
Grillezett báránygerinc tavaszi salátával (Nagylaposon a Birka Csárdában)

Grillezett báránygerinc tavaszi salátával (Nagylaposon a Birka Csárdában)

Aki szereti a bárányt, annak feltétlen érdemes megkóstolnia ezt a nemesen egyszerű és ugyanakkor egészséges főételt. S ha Nagylaposon, a Birka Csárdában jár, akkor egyenesen kötelező egy bárányételt megkóstolni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 55 perc + 4 óra pácolás, puliszkapihentetés
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

A báránygerinc szeleteket néhány órával (4-6 óra) a sütés előtt befűszerezzük rozmaringgal, oreganóval és borssal, és vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal. Majd a hűtőben állni hagyjuk. Grillezéskor sózzuk mindkét oldalát (előtte nem!). Körülbelül 10 perc alatt sül át, ezalatt négyszer megforgatjuk.

A puliszkát húsleves levével elkészítjük, fóliával bélelt formába öntjük, kihűtjük, majd a kihűlés után szeleteljük. A puliszkaszeleteket grillezés előtt egy kis napraforgó olajjal megspricceljük.

A salátát összekeverjük, tökmagolajjal meglocsoljuk, meghintjük fokhagymás olajban pirított kenyérmorzsával. Mellészedjük a közben elkészült puliszkaszeleteket és a báránygerincet.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz:

1 kg báránygerinc
csontosan, szeletelve
rozmaring
oregánó
őrölt bors
olívaolaj

Puliszkához:

25 dkg kukoricadara
1 l húsleves lé
napraforgó olaj

Salátához:

1 csokor retek
2 db fejes saláta
szív
1 maroknyi bébispenót
4 szál újhagyma
20 dkg tehéntúró
tökmagolaj
fokhagymás olajban pirított kenyérmorzsa

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés