A bélszín pár napig pácolom (só,bors,mustár,olaj)Majd szeletekre vágva füstölgő zsiradékon kérgesre sütöm.A körtét kettévágom,magházát eltávolítom és kis mélyedéseket vájok bele.Ezután pezsgőben fahéjjal,szegfűszeggel félpuhára párolom.A kivájt körtedarabokat felaprítom és kék sajttal,durvára darált dióval és kevés mascarponekrémmel összekeverem.Beletöltöm a párolt körtébe,amit előtte alaposan lecsepegtettem.Pármai sonkába,vagy baconbe göngyölöm és rövid időre a sütőben
A kandírozott,apró kockákra vágott vegyes gyümölcsöket,a diót,mandulát a liszttel elvegyítem.A tojások sárgáját cukorral habosra keverem,hozzáöntöm a tejet,majd a gyümölcsös lisztet,végül a habbá vert fehérjét.Kivajazott őzgerincformában aranybarnára sütöm.(Csokival is bevonható a végén ízlés szerint.)
A libamáj szeleteket kisütöm.A hagymát vékony csíkokra szeletelem,mézet karamellízálok,hozzáadom a hagymát és közepes lángnál párolom felöntve egy kis vörösborral,2 ek.olívaolajjal és 2 ek.balzsamecettel.Ízesítem sóval,borssal.
A szűzpecsenyét besózóm,borsozom,kevés mustárral megkennem,foghagymagerezdekkel megtűzdelem és római tálban elegendő zsiradékkal puhára sütöm.Krumplipürét készítek,kevés szerecsendióval ízesítem és habzsákból formákat nyomok és sütőben aranybarnára sütöm.
A meghámozott,felkockázott paradicsomot finomra zúzott fokhagymával,friss bazsalikommal,olívaolajjal összekeverem.Baguette szeletre helyezem,sütőbe teszem és a mozzarellasajtot ráolvasztom.(Pármai sonkával is tálalhatom)
Menüsor: -Vegyes ízelítő(kaviár,sajtok,bruschetta) -Ráksaláta almával,mandarinnal -Majonézes,kapros lazacpástétom -Francia hagymaleves sajtos croutonnal -Steak,pezsgőben párolt,kéksajttal-dióval töltött körtével -Kacsasült párolt lila káposztával,hagymás törtburgonyával -Tiramisu
Menü: töltött káposzta paprikás lisztben forgatott hekkfilé hasábburgonyával mákos guba Méteres kalács diós piskótatekercs gesztenyekrémmel "Bürgermeister"-mákkal, dióval és túróval töltött fonott kalács
Csodás teríték Karácsony Szent estéjére. MENÜSOR Tatár bifsztek ropogós kenyérfészekben Halászlé Rántott harcsafilé Libamájjal töltött gomba rántva Sajttal töltött pulykaszelet Majonézes burgonyasaláta Francia saláta Jázmin rizs Mákos és Gesztenyés-gyümölcsös bejgli Karácsonyi aprósütemények
A képen látható a menü ami a következő volt: 1.Aperitif: Házi vegyes pálinka, mogyoró likőr 2.Leves:Vegyes halászlé Lehel módra 3.Főétel:Csőben sült pulyka burgonya pürével, Zöldfűszeres roston lazac kakukkfüves hercegnő burgonyával. 4.Desszert: Aranygaluska vanília sodóval, Háztáji mákos, diós bejgli.
Az 1. képen látható a megterített asztal
Az idei lett a mézeskalácsok karácsonya nálunk :-)