A jelentkezők a három szekció: hagyományőrzők, szakemberek vagy főiskolás hallgatók valamelyikében indulhatnak. A 2015. december 9-én a BGF KVIK Oktató Kabinetjének konyhájában megrendezésre kerülő versenyre a csapatoknak 15 adag étellel kell készülniük, a győztesek pedig az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját vehetik majd át.
A versenyen induló ételeknek tükröznie kell a századfordulós ízvilágot. Ebben az időszakban elsősorban pörkölt alappal rendelkező és paprikás ételeket készítettek, de az étlapokon az osztrák és francia konyha hatása is érezhető volt. Ennek zsűrizése képen a szakma mesterei bírálják a munkát, mint Sándor Dénes, Szabó Pál, ifj.Sulyán Pál, Gombás András, Gundel Gábor és Károvits Tamás, az elnök pedig Benke László olimpiai bajnok mesterszakács lesz.
További információt itt olvashatnak.
Századfordulós ízek, ételsorok
2015-10-10 06:44:33
Idén 14. alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt és szakmai konferenciát. Ezúttal a magyar gasztronómia századfordulós ételsoraival versenyezhetnek a jelentkezők az 1880-1910-es közötti időszakból. A 3-5 fős csapatok előétel vagy leves, főétel és desszert sor készítésével indulhatnak, melyeknek receptúráját 2015. október 15.-ig adhatják le a szervezők postai vagy e-mail címén.