Hirdetés

Nálunk jártak az amatőr mesterek

2011-10-02 08:15:00

A "kék" oldalunkon egész nyáron zajlott egy játék. A győzteseket pedig most "vendégül láttuk" egy forgatás erejére.

A játék során, arra kértük látogatóinkat, hogy osszák meg velünk a szerintük jól sikerült receptjeiket egy szép fotóval. Kaptunk is szép számmal, ínycsiklandó, gusztusos és szépséges képeket, jobbnál jobb ötleteket. Mindhárom nyári hónap végén, egy zsüri döntött a nyertesekről. A fődíj pedig az volt, hogy eljöhettek megfőzni, megsütni a kiválasztott ételeket stúdiónkban, Buza Sanyi társaságában.

Ezen a héten aztán megismerkedhettünk személyesen is nyerteseinkkel. Ennek természetesen nagyon örültünk. Mint ahogy annak is, hogy milyen különböző embereket köt össze közös szenvedélyünk, a gasztronómia. Akadt olyan nyertesünk, aki megsúgta nekünk, hogy ők bizony kettesben szoktak disznót vágni és feldolgozni a férjével; volt olyan, aki három kicsi gyermek mellett képes az összes szabad gondolatát és percét a főzési imádatának szentelni, megint másikról kiderült, hogy a sütés-főzés mellett a legfőbb hobbija a bonbon-készítés; volt olyan győztes, aki pedig azzal nyűgözött le minket, hogy számos és különleges utazásairól elszállította hozzánk az ízvilágot, az egzotikumot és a fotózás örömét. Volt, aki nagyon izgult, volt aki egyáltalán nem; volt aki hozta a saját holmijait, volt, aki ott maradt utána is; volt, aki semmilyen nehézségtől sem jött zavarba, volt, aki hadra fogta Sanyit is. Sanyi szívesen segített rétestésztát húzni, gyömbért pucolni, házilag eltett cseresznyét kóstolni, djuvetset "lapogatni", paradicsomot paszírozni, és makrancos habzsákokkal bíbelődni.

Úgy láttuk, hogy mindenki jó élményekkel távozott, és örömmel jönne máskor is. Ez jó hír, mert mi pedig örömmel látnánk őket újra! És nagy kedvet adtak ahhoz, hogy minél több "amatőr mesterünket" megismerjük!

A képeken (legtöbbször művésznevükkel): Szabó Anita, "Szilva", "Hossó Ani", "Gesztenye", "Gizi", "Veruss" és "Házisáfrány"