Hirdetés

Gasztroforradalom a halételeknél is

2016-03-02 06:21:57

A halételek megújítása lehet a következő divathullám a magyarországi gasztronómiában.

Magyarországon a lakosság nagy része évente csupán egyszer, vagy legfeljebb néhány alkalommal fogyaszt halat, karácsonyi halászlé, és nyáron sült vagy rántott hekk formájában. A halételek elkészítésének fantáziánk szab csak határt. Ráadásul a választék ma már sokkal nagyobb, hazai és tengeri halfajok széles kínálata közül választhatunk, ugyanakkor a magyar fogyasztók által legismertebb halfaj még mindig a ponty. A Kapj rá! kampány a magyarországi halfogyasztás népszerűsítését célozza meg.

 

Remélhetőleg eredményesek lesznek a törekvések és a halételek a jelenleginél nagyobb szerephez juthatnak táplálkozásunkban. Így az éttermek kínálatában is egyre több halétel szerepel nem csak hagyományos módon elkészítve.

A magyar gasztronómiában az elmúlt években több divathullám söpört végig: a magyar borok újrafelfedezése, a street food felemelkedése és a kézműves sörök népszerűvé válása. A következő terület lehetne a halból készült ételek megújulása.

A halételek változatos elkészítési módjának és ízvilágának a fogyasztókkal történő megismertetése az egyik legfontosabb célja a Kapj rá! kampánynak is.

Forrás: chefpincer.hu