A HEINEKEN Hungária eddig is főként magyar árpából készült malátát használt sörei előállításához, most azonban vállalja, hogy a Soproni sörökhöz szükséges árpát külön is tárolja elkerülve a keveredést. Ez azt is jelenti, hogy a magyarországi árpa megfelel a világcég szigorú minőségi követelményeinek. Döntéséhez a vállalat akkor is tartja magát, ha a magyar árpáért esetleg többet kell fizetni a valamelyik szomszédos országban termesztettnél előtérbe helyezve a minőség és a hazai beszállítók védelmének fontosságát.
„A HEINEKEN elkötelezett amellett, hogy termékeit világszerte elsősorban helyi alapanyagokból készítse el, ezzel is támogatva a helyi mezőgazdaságot. Partnereink azok az integrátor vállalkozások, amelyek biztosítják, hogy megfelelő mennyiségben és minőségben álljon rendelkezésre a kiváló magyar sörárpa, és ehhez vetőmaggal valamint egyéb eszközökkel is segítik a gazdákat” – számolt be Joris Huijsmans, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója.
Az árpa mellet a cég a ciderek gyártásához mintegy 65 ezer tonna almából készülő koncentrátumot szerez be, ami a hazai feldolgozott almamennyiség kb 10 százalékával egyenlő.
Forrás: chefpincer.hu