Hirdetés

Sütemény és Torta Fesztivál - utóhang

2016-01-31 07:26:56

Decemberben másodszor rendezték meg a Sütemény és Torta Fesztivált. A Millenáris Parkban tartott programon a kilátogatók megkóstolhatták a legújabb édességeket, a gasztroszínpadon szakemberek és bloggerek tartottak előadásokat, és nem maradhatott el a cukrászoknak meghirdetett tortaverseny sem.

„Az utóbbi években a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák”- nyilatkozta Novák Krisztina, a Sütnicake Fesztivál igazgatója. „Egyik célunk, hogy bemutassuk az ágazat legfrissebb hazai műhelyeit. A fesztiválon jelen lévő fiatal és lelkes mesterek a desszertkultúra új irányait képviselik, bátran nyúlnak hozzá a klasszikus receptekhez, új tartalommal töltik meg és 21. századi külsőbe öltöztetve mutatják be a világ más részein sikeressé vált és itthon talán kevésbé ismert desszertcsodákat.”

A fesztiválon cukor-, glutén- és laktózmentes, valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepeltek, így mindenki megtalálhatta a számára leginkább megfelelőt. A gasztrobloggerektől és a cukrászoktól pedig sok praktikát megtanulhattak a kilátogatók a workshopok és az előadások alkalmával.

A SütniCake Torta Design versenyre készített tortacsodák idén a cirkusz világáról szóltak. Negyven nevezés érkezett itthonról és külföldről is, amatőr és profi kategóriában egyaránt. A zsűri tagjai Kolonics Zoltán kreatív cukrász, Lengyel József mestercukrász (Torta és Karamell), Bakcsy Árpád, Karsai Dina enteriőrtervező (Designologist) és Novák Kriszta igazgató (SütniCake) voltak.

Díjazottak:

Cukrász kategória fődíjasa: Tóth Anita varázslatos cirkusz tortája

Amatőr kategória fődíjasa: Földesi Katalin torta a porondon tortája

Cukrász kategória II. helyezett: Agócs Norbert Burny’s circus tortája

Cukrász kategória III. helyezett: Szalaba Krisztina afro cirkusz tortája

Amatőr kategória II. helyezett: Farkas Martin Freek show tortája

Amatőr kategória III. helyezett: Reichert Mira Szenzációs vizicirkusz tortája

 

Forrás: chefpincer.hu