Hirdetés

Extrém rántott ételek

2016-01-15 06:41:15

A magyar konyhában még mindig előtérben vannak a rántott ételek, legalábbis a vasárnapi ebédmenü meghatározásakor. Itthon leginkább csirkét, sertéshúst, pulykát, esetleg halat, ill. sajtot és zöldségeket bundáznak és sütnek ki. A NetPincér körbejárta a világot, és utánanézett, hogy mi minden kerülhet még a panír alá?

rántott sajtos makaróni1. Amerika kedvence

Az amerikai gyerekek körében nagyon népszerű a „mac & cheese”, ami tulajdonképpen sajtos makaróni. Vicces, de ezt is ki lehet rántani: első nap elkészítjük a sajtos tésztát, másnap pedig kis golyókat göngyölve belőle az ismert módon bepanírozzuk.

 

 

 

 

 

rántott sushi

 

2. Hableány csemege

A sushi a japán konyha jellegzetes étele, összetevői: rizs, hal és alga. A gasztroforradalom megszülte a legújabb ínyencséget, a rántott sushit. Egyedül a panírozásra kell több időt szentelni a kis méretek miatt.

 

 

 

 

3. Juharfalevél, szó szerint új köntösben

Szintén a japán konyha vívmánya a rántott juharfalevél, ami lehet bizarr, de biztos van olyan, akit kipróbálásra buzdít.

A szokás szerint az enyhén édeskés leveleket palacsintatésztába mártják, majd forró olajban kisütik.

 

rántott falevél

4. Rántott sör - na jó, ez nem teljesen komoly :-)

A sör rántott verziója: a sörös-vajas öntetet egy evőkanállal bele kell egyengetni perectésztába, majd ezt olajban kisütni. Csak óvatosan kóstolgassunk, nehogy a fejünkbe szálljon…

5. Csak a fantázia szabhat határt...

Persze az emberi fantázia határtalan, kirántva pedig minden finomabb. Bármilyen egyszerű fogást fel lehet dobni egy kis panírral, legyen az hamburger, pizza vagy csokoládé. Ha pedig megunjuk az extrém fogásokat előkerülhet a jól bevált bécsi szelet.

Forrás: netpincer.hu