Hirdetés

Pizza, ahogy mi magyarok szeretjük

2015-12-19 06:27:14

A magyarok pizza fogyasztási szokásai elég sokszínűek és változatosak. A Netpincér rendelési felületén keresztül a 150 féle pizza közül több százezer rendelés érkezik havonta. 

Az első helyet a magyarok körében a hawaii pizza foglalja el. Az olaszok szerint német találmány, mások szerint viszont Amerikából származik az ananászos pizza ötlete.
A lakosság körében kiemelt szerepe van a hússal gazdagított pizzáknak is. A kedvencek között van a szalámis, sonkás, és szalonnás, de egyre közkedveltebb a bolognais és a csirkehúsos feltétek is. A vegetáriánusok kedvéért elérhetőek a tenger gyümölcsei, négysajtos, zöldséges és a halas változatok is.
Nem meglepő, hogy a pizzák között is a dobogó második fokán a sonkát, kolbászt, bacont, hagymát és paprikát tartalmazó magyaros pizzák szerepelnek, az olaszos változatok mellett.
A legtöbb étterem lehetőséget ad rá, hogy a különböző feltéteket saját magunk válogassuk össze. A kívánságok között kiválaszthatjuk, hogy vastag- vagy vékony tésztával szeretnénk az ételt, valamint extra feltétek között válogathatunk. Idén a gomba, kukorica és a dupla sajt volt a legnépszerűbb.

Forrás: netpincer.hu