Hirdetés

A szekszárdi borvidéket is elismerték a Véradók Napján

2015-12-07 06:04:35

November 27-én ismét a véradók napját ünnepelte Magyarország. Ezen a napon a sokszoros véradókat és a véradás ügyének támogatóit köszöntötte a Magyar Vöröskereszt. A Véradók Napján a szekszárdi borvidék több borásza is elismerést kapott. A Pro Vita Díj mellett, a Bortársaság által felajánlott minőségi borokat kapott a legmagasabb véradószámot elért véradó.

Az 1988. óta tartott ünnepen minden évben, november 27-én a Véradókat ünnepeljük Magyarországon, a Magyar Vöröskereszt kezdeményezése által.
Az ünnepségen 16 szekszárdi borászat (Bodri Pincészet, Bősz Adrián, Eszterbauer Borház, Ferger-Módos Borászat, Fritz Pincészet, Heimann Családi Birtok, Márkvárt János, Mészáros Borház, Merfelsz Pince, Németh János Pincészet, Sárosdi Pincészet, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Takler Pince, Vesztergombi Pincészet, Vida Családi Borbirtok) és a Szekszárdi Borvidék Kft. vehetett át elismerést a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampányának támogatásáért.

A júliusban rendezett, „Adj vért és add tovább” kampány során több száz véradólánc indult el, melynek eredményeképpen több mint 45 ezren adtak vért. A kampány keretében a Vöröskereszt 150 médiamunkásnak, közszereplőnek és vállalatvezetőnek ajándékot küldött. A nők egy üveg Szekszárdi Bikavért, a férfiak egy szál vörös rózsát kaptak, rajta egy üzenettel: Adj vért, és add tovább! A kampány létrejöttét széles összefogás előzte meg. Ezen összefogáshoz csatlakoztak a szekszárdi borászok is, akik közül többen nemcsak Bikavérüket adták, hanem véradóként is segítették a jó ügyet.