Hirdetés

Sörös legjobbak- Új korszak a magyar söriparban

2015-11-28 05:43:33

Kiosztották az idei év legfontosabb sörszakmai díjait a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége által közösen megrendezett novemberben tartott gálaesten.

A Jubileumi Díjkiosztó gálaesten Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazták a Sör mi több médiadíjával.  A blog kiemelt témaként kezelte a sört, ezzel kiemelve a sörkultúra formálását. A szövetség, a „Sör mi több” eseménysorozat keretében  a különböző sörfajtákat ízben tökéletesen passzoló gasztronómiai párokkal mutatja be.
A főzdefeszt három kategória alapján díjazza a magyar söröket. A díjak között kitüntetik azt a főzdét, amelyik az idei évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát, ez a Monyó Brewing Co. lett. Az év kedvenc kézműves söre a Csupor Sörfőzde Tántorgó Paripája lett. A legszebb sörcímke díját a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta, a leghosszabb sor díját a Befaló Bill barbecue vihette haza, és az Év debütálása díjat pedig a Zirci Apátsági sörfőzde nyerte.
A díjkiosztó esten, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Schillinger Attila bejelntése szerint, a jövőben pártoló tagként minden hazai sörgyártó csatlakozhat az érdekképviselethez.