Hirdetés

Sör mi több: új szezont nyit a Sörszövetség

2015-05-31 07:10:28

Egybekelt a sör és a modern magyar gasztronómia. A páratlan páros a Magyar Sörgyártók Szövetsége májusi szezonnyitó eseményén állt össze. A sörszezonnal együtt induló „Sör mi több” eseménysorozat célja, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát, új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.

 

sör hideg előételhez

A Villa Escában tartott „sörlakodalom” négy tökéletes étel-sör párosítást vonultatott fel, a modern magyar gasztronómia jegyében, Lenk Zsolt séf, Vásárhelyi István sörgasztronómus és Szűcs Zsuzsanna, dietetikus szakértők közreműködésével.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége nem titkolt célja, hogy a világszerte reneszánszát élő folyékony kenyér az őt megillető helyére kerülhessen a magyar sörivók asztalánál.

SÖRT ÉTKEINK MELLÉ?!

sör meleg előételhez„Mindenféle ételhez megtalálható a megfelelő sör, hiszen a sör lehet édes vagy fanyar, gyümölcsös, kesernyés, könnyeden friss, vagy éppen robusztusan telt.” – vallja Vásárhelyi István, sörgasztronómus.

MÉGIS MIT MIVEL?

Lépjünk túl a sör-virsli és a sör-csülök klasszikus párosokon! A húsok, fűszeres sültek mellett rengeteg ideális étel-sör párosításra van lehetőségünk. A könnyed lágerek, friss világos ale-ek, búzasörök, sörpezsgők nagyon jól passzolnak halakhoz vagy tenger gyümölcseihez. A különböző lágy vagy kemény sajtok kísérőjeként a világos pilzenitől a nehéz, éjfekete angol sörökig megtaláljuk a megfelelőt. Nem csak gyümölcsös sört ihatunk desszertek mellé, hanem remek belga apátsági söröket választhatunk, vagy édes barna német duplabak-sört is kortyolhatunk egy-egy csábító habos, krémes, csokis finomsághoz.

 

 

ÉS MI LESZ A SÖRHASSAL?

sör főételhez„A sörhas egy mítosz. Az elhízást nem a sör, hanem az energia egyensúly hiánya okozza. Vagyis az, ha az ételekkel, italokkal elfogyasztott kalóriamennyiség meghaladja a mozgással, munkavégzéssel felhasznált mennyiséget. Azonban minden egyes elfogyasztott kalória számít, az egészséges testtömeg megőrzése érdekében ezért nagyon fontos a mértékletesség. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként nők számára naponta legfeljebb 2 dl, míg a férfiak számára naponta legfeljebb 4 dl sör elfogyasztása ajánlott.” – mondja Szűcs Zsuzsanna, az esemény dietetikus szakértője.

További információ: Sör mi több blog

Az Instagramon keresd a #sormitobb hashtaget!