A görög konyha már évezredek óta a mediterrán élet egyik alapköve, mely híres a felhasznált alapanyagok változatos kínálatáról: zöldségek, finom fűszerek, bor, hal, méz, padlizsán, cukkini. A joghurt és a sajt adnak körítést a bárány, nyúl, baromfi vagy sertés ételekhez. A kongresszusok tervezett programjának sokasága ismét hasznos lehet minden szakács számára, oktatási tartalmak, workshopok segítik, fejlesztik majd a résztvevőket, megoszthatják tudásukat és képességeiket. Ez a globális gasztronómiai rendezvény ideális platform arra, hogy egy brazil séf megízlelje, mi a trendi japán kollégájánál.
A 37-ik World Association of Chef’s Societies - WACS Congress Athénban rendezett programján a házigazda a Görög Chef’s Federation lesz. A rangos esemény megálmodója az 1928 októberében, a párizsi székhelyű Sorbonne egyetemen megalakult World Association of Chefs Societies, azaz WACS, melynek célja a nemzetek szakácsszövetségeinek egy hálózatba való tömörítése volt. Az első kongresszuson még mindössze 17 ország 65 küldöttel képviseltette magát, de mára jelentős apparátussal rendelkező magas presztízsértékű szövetséggé nőtte ki magát. Több évtizedes története alatt megjárták Svájcot, Németországot, Franciaországot, de a nyolcvanas években más földrészekre is kimerészkedtek. Az alapító francia séfek valószínűleg álmodni sem merték, hogy az ezredfordulóra taglétszámuk milliós nagyságrendet vet.
Forrás: www.chefpincer.hu