A második alkalommal megrendezett programsorozat első állomása a szerdai török kávéházi est volt: az érdeklődők A török gasztronómia varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatták, mely népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török konyha az évtizedek során.
Az előadáson megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba is átültethetik az érdeklődők a május 9-i főzőkurzuson.
A török ínyencségeket kedvelőket május 16-án a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bár török reggeli kínálata várja. Az egész délelőtt tartó program során a vendégek megismerkedhetnek egy gaziantepi menüsor révén a tradicionális, komótos török reggelik különböző ínycsiklandó fogásaival.
Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ az épülete előtti lezárt utcarészen május 30-án délután látványos utcafesztivált rendeznek. A kulturális programok és gasztronómia ínyencségek mellett megidézik az isztambuli Fűszer Bazár hangulatát is.
Forrás: www.chefpincer.hu