Hirdetés

Különleges emléktáblát avattak Budapest szívében, a Kóser Piacon

2015-04-22 06:37:23

Egy különleges emléktáblát avattak fel Budapesten az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szervezésében. A múltszázad első felének sokszínű kóser gasztronómiai életét mutatja be az archív cégérekből és hirdetésekből összeállított installáció.

Az EMIH egyik fő törekvése, hogy a hazai zsidóság minden tekintetben megélhesse vallását és a zsidó élet a hétköznapokban is virágozzon Magyarországon, ugyanakkor a hagyományok ápolását, az emlékezést is központi feladatának tartja a hitközség. Ennek szellemében az évtizedekkel ezelőtti, sokszínű kóser gasztronómiai életnek állított különleges emléket. A második világháború előtti kóser éttermek, boltok cégéreiből-hirdetéseiből készített installáció bemutatja a régmúlt sokszínűségét, ugyanakkor a jövőre nézve tágabb üzenetet is hordoz az együttélés és egymás elfogadása terén.

Az emléktábla kihelyezésére az EMIH a Kóser Piacot választotta, azt a helyet, amely talán az egész országban a legszélesebb kínálattal rendelkezik a kóser előírásoknak megfelelő különféle termékekből.

 

Forrás: flowpr.hu