Hirdetés

A Szigetközi Friss Víz is benevezett a világ legrangosabb gasztronómiai versenyére

2015-04-10 07:38:20

Az iTQi (International Taste and Quality Institute) a csúcsgasztronómia kiváló minőségű ételeit és italait teszteli minden évben, és 1-3 csillaggal jutalmazzák az igazán kiváló ételeket és italokat. A versenyen a világ legelismertebb chefjeiből és sommelier-iből álló 110 tagú nemzetközi zsűri dönt Brüsszelben, akik vak kóstolás után alkotnak véleményt a termékekről. Büszkék lehetünk rá, hogy az igencsak rangos zsűriben ott van Kozma Kálmán is, a Gundel Ház igazgatója.

 

 

 

„Az iTQi a legobjektívebb bírálati módszereket alkalmazza, a termékeket nem egymáshoz hasonlítva, hanem specifikus, az érzékszervekre ható minőségüket vizsgálva (mintha otthon kóstolnánk, a fogyasztó szemüvegén át nézve) és a szubjektivitást a legkisebb mértékre csökkentve. Az 55 fős italzsűri 21 országból érkezik – a közép- és kelet-európai térséget csak Magyarország képviseli – és a termékek a világ minden részéről származnak, Dél-Amerikától Japánig. Az italok között ásványvizek, teák, kávék, gyümölcslék, sörök, likőrök, szakék és párlatok szerepelnek. A magyar termékek eddig hiányoztak a versenyből, pedig a magyar ásványvizek, kézműves sörök, pálinkák helye ott lenne a világ legjobbjai között” – mondta Kozma Kálmán, a Gundel Ház igazgatója és az iTQi nemzetközi gasztronómiai verseny egyik italokat bíráló zsűritagja.

A Szigetközi Friss Vizet palackozó, Panta Aqua Zrt. tavaly egy másik vízzel, a nemzetközi piacokon forgalmazott Panta Aqua-val már bizonyított: először indulva rögtön a legmagasabb, 3 csillagos elismerést vívta ki magának az iTQi versenyen. A cég vezetői idén már mindkét vizüket elindítják, így rögtön két magyar indulónak is szurkolhatunk. „Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy évvel ezelőtt ilyen nagy elismerésben részesültünk, idén szeretnénk mindezt megismételni.” – mondta Leitner László a Panta Aqua Zrt. vezérigazgatója.

Az eredményeket június 4-én, Brüsszelben hirdetik ki.

 

Forrás: gsztujsag.com