Hirdetés

Húsvétkor fogy az éves kakaómennyiség 15%-a a Tuttinál

2015-04-06 07:09:18

A főként kényelmi élelmiszertermékeket (holland kakaóporokat, instant italporokat, kávéspecialitásokat, kávékrémporokat, italautomata töltőanyagokat, cukrászati alapanyagokat, vitamintablettákat és táplálék-kiegészítőket) gyártó és forgalmazó Tutti Élelmiszeripari Kft. éves kakaóforgalmának 15%-át húsvét előtt értékesíti. Ez az év második legintenzívebb időszaka, a 30-35%-os karácsonyi forgalom után. A kakaópor értékesítés a cég árbevételének ötödét adja, köszönhetően a több mint 20 éve minden háztartásban megtalálható TUTTI Holland Kakaópor családnak. Ezen „zászlóshajó” éves forgalma 2013-ról 2014-re közel 10%-kal nőtt, és jelenleg webes értékesítésük 45%-át adja.

A cég számára továbbra is stratégiailag fontos a privat label (sajátmárkás) kakaóporok gyártása és értékesítése (amelyek szinte minden nagy áruházláncban megtalálhatók), a TUTTI márkanevű kakaótermékek esetében is növekedést várnak a következő években.

Prohászka Ottó, a Tutti Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint a trendeket illetően tapasztalataik azt mutatják, hogy bár folyamatosan új versenyzők jelennek meg az alacsonyabb árkategóriákban, de a minőség iránt elkötelezett fogyasztók az ár-érték arány miatt mégis és egyre többen az ő termékeiket választják.

A 100%-ban magyar tulajdonú társaság a folyamatos innovációnak, valamint a termék- és informatikai fejlesztéseiknek köszönhetően ma már a hazai élelmiszeripar meghatározó és elismert vállalkozása. A középvállalatot a termékkutatás, új eljárások bevezetése és az élelmiszertudomány legújabb eredményeinek alkalmazása jellemzi. A legtöbb nagy áruházlánc számára sajátmárkás termékek bérgyártása is a 7 000 m2 beépített területen, a Győr-Moson-Sopron megyei Rábapatonán zajlik.

Az „Év fagylaltja” versenyeken a Tutti fagylaltporok 2002-től szinte minden évben kaptak arany, ezüst, bronz vagy közönségdíjat.

Forrás: tutti.hu