A legutóbbi IPO felmérés alapján (2012) egy magyar ember átlagosan 7,5 kg száraztésztát fogyaszt el évente, ami az országos fogyasztást tekintve közel 74 000 tonnát jelent. Hazánkban az elmúlt években, ahogy a tésztafogyasztás nőtt, úgy a tésztafogyasztási szokások is nagymértékben változtak. Régen inkább a fizikai munkát végző emberek körében volt népszerű a tészta – főleg magas tápértéke miatt –, azonban ma már egyre többen próbálnak tudatosan és egészségesen táplálkozni, amelyhez elérhetővé váltak a megfelelő tápanyagtartalmú tészták.
A Famíliatészta Kft. idén ősztől a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat.
Forrás: www.familiateszta.hu