Hirdetés

Újabb magyar innováció az élelmiszerbiztonság további növelése érdekében

2014-03-17 14:45:00

2014. március 13., Budapest, Szombathely – A mezőgazdaságban használt termékek között az AGRO.bio Hungary Kft. március közepétől elsőként látja el termékeit (BactoFil) olyan egyedileg sorszámozott, hologram matricás zárjeggyel, amely kétségtelenül garantálja a termék valódiságát. Az AGRO.bio a fenntartható mezőgazdaság szolgálatával nem csak a biztonságos termesztést segíti, de törekvései az élelmiszerbiztonság ügyéhez is nagymértékben hozzájárulnak. Ennek pedig végső soron a teljes lakosság a haszonélvezője, hiszen a mezőgazdasági input anyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer, talajbaktérium készítmény, stb.) megbízhatósága az élelmiszerek biztonságát szolgálja, illetve növeli.

A mezőgazdaságban használt termékek között, egyedülálló újítást vezet be március közepétől a mikrobiológiai megoldásokat fejlesztő és forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft.: BactoFil talajbaktérium termékeinek kannáját és flakonjának kupakját egyedileg sorszámozott, hologram matricás zárjeggyel látja el. Ez az innovatív megoldás kétségtelenül garantálja a termék valódiságát és azt, hogy a gyártás óta nem lett felbontva.

Az AGRO.bio Hungary Kft. a fenntartható mezőgazdaság szolgálatával nem csak a biztonságos termesztést segíti, de törekvései az élelmiszerbiztonság ügyéhez is nagymértékben hozzájárulnak. Ennek végső soron a teljes lakosság a haszonélvezője, hiszen a mezőgazdasági input anyagok biztonsága az élelmiszerek biztonságát szolgálja, illetve növeli. A megfelelő élelmiszerek előállításának alapja a mezőgazdasági és kertészeti termesztés szakszerűsége, amelynek része a technológiában felhasznált anyagok alaposan megfontolt kiválasztása és azok kijuttatása a megfelelő időben, adagban és módon. A termesztő számára létkérdés, hogy a jelentős költségtényezőt képviselő input anyagok produkálják az elvárt hasznosságot, hatékonyságot. Az input anyagok tipikusan bizalmi termékek, hiszen a zsákokban és a kannákban a gazdálkodó valójában ígéreteket vásárol, vagyis megveszi a gyártó ígéretét arra vonatkozóan, hogy a magokból jó termés lesz, a növényvédő szer pedig megvédi azt.

 

Agro Bio élelmiszerbiztonságAz AGRO.bio ígérete az, hogy a BactoFil termékek által élettelivé tett talajon a növények jobban fejlődnek, ellenállóbbak lesznek a betegségekkel valamint a szélsőséges időjárás hatásával szemben és végül több, valamint jobb minőségű termést adnak. Ez a termés a kedvezőbb beltartalmi mutatók miatt biztonságosabb takarmány és élelmiszeripari alapanyagot jelent. A jóval több, mint 1 millió hektáros felhasználási tapasztalat, sok ezer elégedett termelő és több értékes elismerés (Magyar Termék Nagydíj, MagyarBrands elismerés, Greennovatív termék, stb.) megnyugtató érv a termék új vásárlóinak is, hogy bizalmat szavazzanak a BactoFil termékcsaládnak. Az is hozzájárul a termelők bizalmához, hogy az AGRO.bio Hungary Kft. a világ legnagyobb agrárvállalata, a Syngenta stratégiai partnere – a YARA és a Väderstad cégekkel együtt – az integrált termesztési megoldásokat nyújtó Contivo programban.