Hirdetés

Látványdisznótort tartottak a hétvégén a Bálna előtti téren

2014-01-27 11:15:00

A hétvégén minimum egy tucat, 150-160 kilós, Fegyvernekről származó disznó került feldolgozásra.

Különböző mun­kaállomásokon mérhették össze a látványdisznótorba benevezett csapatok a tudásukat. A legfinomabb kolbász készítőjének elismerés járt, a látogatóknak pedig profi böllérek mutatták be a húsfeldolgozás folyamatát. Látványkolbásztöltést szervezett a Jónás Kézműves Sörház.

A Bálna előtti tér hétvégére egy hatalmas szabadtéri húspiaccá alakult át, amelyen a frissen elkészített, jó minőségű termékeket, olcsón kínálták a látogatóknak.

A látványdisznótor mellett sajtkóstolásra is lehetőségük volt az érdeklődőknek. A helyszínen egy sajtkészítőmester jóvoltából kb. 300 liter tejből készült el a Bálna-sajt. A látogatók megkóstolhatták a legfinomabb erdélyi kürtőskalácsokat is.

A szombaton élő koncertek szórakoztatták a kilátogatókat.

A disznóságok mellett megtekinthető volt a Bálnában kiállított, kézzel faragott Budapest-makett, számos festő és fotóművész kiállítása, sétálhattak Mézeskalácsvárosban.