Hirdetés

Időjárásjelentő kenyérpirító

2012-10-16 18:59:00

Nem csak az okostelefonok és tabletek, de a kenyérpirítók világában is komoly harc folyik a leginnovatívabb termék díjáért.

Elmúltak már azok az idők, amikor a reggelinek szánt, kissé odakozmált pirítóst egy unalmas bádogkaszniból időjárásjelentő kenyérpirítószedtük ki. A tervezők szinte napi szinten állnak elő újabb és újabb ötletekkel, amivel kicsit feldobhatjuk a reggeleinket. Vannak a teljesen meglepő kinézetű szerkezetek, mondjuk, ami úgy fest mint egy defibrillátor, de vannak a különleges képességekkel rendelkezők, mint ami a tányérunkra lövi ki a kész pirítóst.

Ám, most itt egy új koncepció, ami alkalmazkodik a digitális világ követelményeihez, emellett némi hasznos tartalmat is hordoz. A Nathan Brunstein által készített Jamy kenyérpirító ugyanis a várható időjárást közli velünk – mégpedig a reggelinkben. A készülék Wi-Fi segítségével szerez információt az időjárásról, majd ha kenyeret pirítunk benne, egyszerűen belesüti a megszerzett információt. Megtudjuk, hogy nagyjából hány fokra számíthatunk odakint és, hogy kell e esőkabátot vagy napszemüveget magunkkal vinnünk.

Miután megfelelően tájékozódtunk a kinti hőmérsékletről, jóízűen elfogyaszthatjuk az információ forrását, amit mondjuk a rádióval vagy egy újsággal nem lenne szerencsés megtenni. Azt nem tudni, Brunstein tervezi-e életre kelteni az ötletét, de ha még nem késő, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, miképpen lehetne a legfrissebb híreket is eljuttatni a tányérra a lekvár és a vaj mellé.

 

Forrás: ma.hu