Hirdetés

BNV szülőknek, Kölyökparádé gyerekeknek

2011-10-08 08:20:00

Gyerekeknek szóló programokkal is várják az október 19-23. között megrendezett BNV idején a családokat.

A Kölyökparádé – amely a BNV utolsó három napján, október 21-23. között tart nyitva – igazi gyerekparadicsom lesz, de a szülőknek is bőven kínál hasznos és érdekes programot.

  

 A „mi leszek, ha nagy leszek” kérdésre segítenek választ adni a Kölyökparádén bemutatkozó szakmák képviselői. Rendőr, autóversenyző, pék, orvos és futballsztár is lehet bárki, aki meglátogatja a mesterségek standjait. Lesz rádióstúdió, ahol a kis látogatók riporterek lehetnek egy napra. Másutt „kétkezi újságírást” tanítanak, a legügyesebb riportereknek pedig szerkesztőségi látogatás lesz a díja. Lehet a gyerkőcből varrónő, aki hímezhet és díszíthet vagy erdész és készíthet madáretetőt, a munkáit pedig haza is viheti.

 

Az álmok megvalósítása közben másfelé is érdemes körülnézni: lesz Legóváros, elektromos távirányítású autó-, repülő- és hajómodell bemutató, PlayStation Move bajnokság, mozi és sport is. A Kölyökparádé és a Modellezz.hu közös játékán egy családi utazás talál gazdára amelynek úti célja a párizsi Disneyland. „Mesével kerek a világ!” címmel készül programokkal a Mosoly Alapítvány, akik közelebb hozzák a nagyközönséghez a mesét és a meseolvasás családi élményét, illetve már elindították nagyszabású online adománygyűjtő akciójukat a krónikusan és súlyosan beteg gyerekek kórházi meseterápiájának támogatására a www.mosolyparade.hu oldalon, amely a Kölyökparádé Mosoly standján is folytatódik.

 

A szervezők a szülőkről sem feledkeztek meg. A gyereknevelés rázós kérdéseire kaphatnak választ szakemberektől, ahol szó lesz többek között a biztonságos internet használatról, az iskolaérettségről, a kamaszkori problémákról, táplálkozási- és egészségügyi gondokról. A folyamatosan bővülő programkínálatról a www.hungexpo.hu/kolyokparade weboldalon lehet tájékozódni.

 

Nézzünk szét a népszerű és megújult BNV háza táján is, ahol különböző világok várják idén az érdeklődőket. Az Otthonunk világának Trendszigetén generációk egymás mellett éléséhez adnak tippeket és bármely lakberendezési kérdésben díjmentes segítséget nyújtanak a legkiválóbb szakemberek. A Nők Világa látványosabb lesz, mint valaha, erről színvonalas divatbemutatók – többek között a TV2 tehetséges divatkreátorai -, interaktív szépségszigetek és táncoktatás gondoskodnak. Most a fiúkra is külön gondoltak: sport, vadászat, autók és európai díjnyertes szórakoztató-elektronikai cikkek lesznek a Férfiak Világának témái. Az új BNV-n az Ízvilág gasztronómiai érdekességekkel szolgál, s külön világot kapnak magyar kiválóságaink, a hungarikumok. A Nagyvilágban kínai, indiai, kenyai és egyiptomi kiállítók is megjelennek.

 

A BNV rendkívüli jegy kedvezményekkel fogadja a közönséget: október 20-án a belépő egységesen 500 forint, illetve október 20-án, a Csajok napján a hölgyek, október 21-én, a Pasik napján az urak léphetnek be ingyenesen a BNV területére. Kedvezményes online jegyvásárlásra is lehetőség van a www.hungexpo.hu/bnv weboldalon, ahová bővebb információkért is érdemes ellátogatni, csakúgy mint a www.facebook.com/BNVfans oldalra.