A pezsgőt sokan csak különleges alkalomból fogyasztják és éppen ezért általában az év végén nő meg a kereslet iránta.
Az elmúlt évek adatai mutatják, hogy Kína mennyire feltörekvőben van a világ bortermelését illetően: A kínai szőlő 2000-ben a világ
A francia Hélene Darroze-t, a nevét viselő Michelin-csillagos párizsi étterem és a londoni Connaught hotel két Michelin-csillagos étterme vezetőjének ítélte
A Lidl 2015-ben is a magyar tejipart segítette elő beszerzésével és marketingkommunikációjával.
Egy éve indult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) jóvoltából a Szupermenta termékteszt program. Ez alatt 15 termékcsoportot, illetve szolgáltatást teszteltek,
A halételek megújítása lehet a következő divathullám a magyarországi gasztronómiában. Magyarországon a lakosság nagy része évente csupán egyszer, vagy legfeljebb
A hazai árpatermelőket integráló vállalatok kötelezettségvállalást írtak alá a Soproni sört is gyártó HEINEKEN Hungáriával, hogy kizárólag Magyarországon termesztett árpából
A decemberben rendezett Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyre 1880-1910 közötti időből származó ételsorokkal nevezhettek hagyományőrzők, szakemberek, illetve főiskolás hallgatók
A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferenciaközpontban, a
Decemberben másodszor rendezték meg a Sütemény és Torta Fesztivált. A Millenáris Parkban tartott programon a kilátogatók megkóstolhatták a legújabb édességeket,
A magyar konyhában még mindig előtérben vannak a rántott ételek, legalábbis a vasárnapi ebédmenü meghatározásakor. Itthon leginkább csirkét, sertéshúst, pulykát,
A magyarok pizza fogyasztási szokásai elég sokszínűek és változatosak. A Netpincér rendelési felületén keresztül a 150 féle pizza közül több
Az ételkóstoláshoz három feltétel elengedhetetlen: az íz világ, az étel illata és a környezet. A Netpincér utánajárt a repülőgépen felszolgált
Megszülettek a Terasz Budapest 2015 díjazottjai, a Városháza Városépítési Főosztálya és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázaton.
November 27-én ismét a véradók napját ünnepelte Magyarország. Ezen a napon a sokszoros véradókat és a véradás ügyének támogatóit köszöntötte
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által 2006-ban létrehozott mozgósítás keretén belül, egy adománykonvoj
Kiosztották az idei év legfontosabb sörszakmai díjait a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége által közösen megrendezett novemberben tartott
A népi hagyomány szerint, Márton napján (november 11.-én), a jóízű és gazdag falatozás, a finom ételek fogyasztása és az újbor
Idén már harmadik alkalommal fog megjelenni a kötet, amely tartalmazza a legminőségibb fehérborok listáját. A kötet a belföldi és a
Az Európai Bizottság immáron kilencedik alkalommal írta ki a pályázatot, amin a Mecsek Zöldút Egyesület nyerte el a „Magyarország legízletesebb