L@ptopkonyha.hu

Lépjen be vagy regisztráljon Facebook connect

Belépés

Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?
  • Címlap
  • Receptek
  • Alapanyagok
  • Praktikák
  • Gasztrohírek
    • Hírek
    • Ajánlatok
    • Gasztroad
    • OZ tanácsai
    • Vidékjáró
    • LK Sajtó
  • INSUMED
  • Egészséges életmód
    • Táplálkozási tanácsok
    • életvezetési tanácsok
  • Saját receptek
A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Konyhai eszközök

A laptopkonyha.hu-t kedveli:
  • Vissza
Lurdy répatorta

Lurdy répatorta

Hozzávalók: 4 tojás 30 dkg cukor 2 dl olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra) 28 dkg liszt 10 dkg szeletelt mandula 40 dkg sárgarépa 5 dkg mazsola 1 cs vaníliás cukor (nem vanilin!) 1 cs sütőpor 1 tk őrölt fahéj fél kk só 1. A sárgarépát megpucoljuk, és vagy lereszeljük, vagy aprítógéppel összeaprítjuk (nálunk az utóbbi történt). 2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés). 3. Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük. 5. A végén beleforgatjuk a mazsolát, a répát és a mandulát is. 6. Vajazott-lisztezett 26 cm átmérőjű formába öntjük a masszát, és kb. 50 perc alatt megsütjük. 7. Amikor nagyjából kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival.
Publikáció dátuma: 2012-03-13 23:08:40
Utolsó módosítás dáutma: 2012-03-13 23:08:40
Author: Soós Imréné

Értékelés

Az értékeléshez jelentkezzen be.

Hozzászólások

Címkefelhő

  • alapanyag
  • alapanyagok
  • Balaton
  • bor
  • borkóstoló
  • Buza Sándor
  • családi program
  • desszert
  • diéta
  • egészséges
  • egészséges életmód
  • előétel
  • falusi recept
  • gasztrohírek
  • gasztroprogram
  • hagyomány
  • hal
  • hétvégi program
  • leves
  • OZ
  • programajánló
  • sajtó
  • szokás
  • szárnyas
  • tészta
  • vidék
  • vidéki program
  • vitamin
  • zöldség
  • életmód
RSS Felhasználóbarát honlap Kreatív portál készítés: Senswerk media-center
© l@ptopkonyha 2010.