L@ptopkonyha.hu

Lépjen be vagy regisztráljon Facebook connect

Belépés

Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?
  • Címlap
  • Receptek
  • Alapanyagok
  • Praktikák
  • Gasztrohírek
    • Hírek
    • Ajánlatok
    • Gasztroad
    • OZ tanácsai
    • Vidékjáró
    • LK Sajtó
  • INSUMED
  • Egészséges életmód
    • Táplálkozási tanácsok
    • életvezetési tanácsok
  • Saját receptek
A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Konyhai eszközök

A laptopkonyha.hu-t kedveli:
  • Vissza

Recept feltöltés

Lurdy répatorta

Lurdy répatorta

2012-03-13 23:08:40
Hozzávalók: 4 tojás 30 dkg cukor 2 dl olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra) 28 dkg liszt 10 dkg szeletelt mandula 40 dkg sárgarépa 5 dkg mazsola 1 cs vaníliás cukor (nem vanilin!) 1 cs sütőpor 1 tk őrölt fahéj fél kk só 1. A sárgarépát megpucoljuk, és vagy lereszeljük, vagy aprítógéppel összeaprítjuk (nálunk az utóbbi történt). 2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés). 3. Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük. 5. A végén beleforgatjuk a mazsolát, a répát és a mandulát is. 6. Vajazott-lisztezett 26 cm átmérőjű formába öntjük a masszát, és kb. 50 perc alatt megsütjük. 7. Amikor nagyjából kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival.
Csirkemell Lurdy módon

Csirkemell Lurdy módon

2012-03-13 23:01:12
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell-filé (nem dupla) 1 fej vöröshagyma 20 dkg gomba só, bors, olívaolaj 1 csomag (750 g) Serpenyős zöldségek/Mexikói (vagy a fent említett verzió) 1 pohár (2,5 dl) basmati rizs 2 pohár víz 1 kk só 1 tk vaj 1. Feltettem a rizst kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt főni (1 kk sóval). Natúr basmati rizst használtam, ennek 40 perc kell. 2. A csirkemellet csíkokra vágtam (2,5-3 cm), sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kevés (0,5 dl) olívaolajjal, és állni hagytam. 3. Megpucoltam, és előbb félbe, majd szeletekre vágtam a hagymát. A gombát is megmostam, felszeleteltem. Wokban kevés olajon kicsit megdinszteltem a hagymát, rádobtam a gombát, de épp csak egy kicsit, pár percig pirítgattam, megsóztam, majd kivettem a wokból. 4. A wokban most a csirkecsíkokat sütöttem meg. Kivettem. 5. Ment a helyére a zöldség, amikor megpárolódott, hozzáadtam a hagymás gombát, illetve a húst is. 6. Az időközben megpárolódott rizst átkevertem villával, és beleforgattam egy teáskanálnyi vajat.
Lurdy almatorta

Lurdy almatorta

2012-03-13 22:43:52
Hozzávalók: 1 csomag tekercses leveles tészta 3 nagyobbacska alma 3 tojás 3 ek cukor 1 ek fahéj 2,5 dl tejszín A leveles tésztát kitekerem, a piteformába igazítom, és 200 fokos sütőben 10 percig elősütöm. Amíg a tészta sül, meghámozom az almákat, félbe vágom, csutkájukat kikanyarítom, és mindegyik felet 8 kis cikkre vágom.Kiveszem a sütőből a tésztát, a felpúposodott részeit lenyomkodom, majd szépen, körkörösen belerakosgatom az almacikkeket. Egy kis tálban felverem a tojásokat a cukorral, hozzákeverem a fahéjat, a tejszínt, és az almákra öntöm. Már teszem is vissza a sütőbe 25 percre. Tálalás előtt érdemes megvárni, hogy legalább langyosra hűljön, mert onnantól tudjuk szeletelni. praktikaksokgyerekhez@gmail.com
Medvehagyma krémleves Lurdy módra

Medvehagyma krémleves Lurdy módra

2012-03-13 22:31:48
Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma megmosva, apróra vágva 4 szem közepes krumpli 2 gerezd fokhagyma 1 ek szárított zöldség 2 dl főzőtejszín só bors A tálaláshoz reszelt füstölt sajt A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, és kb. 1 liter vízben fedő alatt puhára főzzük a szárított zöldséggel, a fokhagymával. Amikor már puha, beleszórjuk a medvehagymát, majd botmixerrel nagyjából simára turmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, de még mielőtt kifutna, elzárjuk alatta a lángot. Tálaláskor megszórjuk a füstölt sajttal. praktikaksokgyerekhez@gmail.com
Lurdy kifli

Lurdy kifli

2012-03-13 14:02:34
Fokhagymás tejbe áztatjuk a megtisztított csirkemájat. Elkészítjük a fokhagymás tejfölt: egy nagy pohár tejfölbe két gerezd összenyomott fokhagymát, némi sót és borsot teszünk, majd a hűtőben hagyjuk összeérni. Kelt tésztát gyúrunk. A kenyérsütő gép üstjébe teszünk 2 dl meleg vizet, 1 dl tejet, 2 dkg élesztőt, 1 ek cukrot - és megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Amikor ez megtörténik, hozzáöntünk 30 dkg sima lisztet, 30 dkg réteslisztet, 1 ek olajat, kb. 1 ek sót, 3 ek tejfölt, borsot, 1 ek majorannát, és elindítjuk a kenyérsütőt egy olyan programon, ahol egyből dagaszt. Persze, ezt a műveletet kézzel is végezhetjük, természetesen. 15 percig hagyjuk dolgozni a gépet, majd lekapcsoljuk, és kelni hagyjuk a tésztát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemájakról leöntötjük a tejet, és papírtörlőn leitatjuk róluk a maradékot. Minden darab májat egy szelet bacon-be tekerünk, és egy tepsibe ültetjük. 30 perc alatt megsütjük őket, majd egy tálra szedjük. A megkelt tésztát két cipóra osztotjuk, hogy könnyebb legyen vele bánni. A cipót kinyújtjuk, majd spirálisan, vagyis a pizzavágót körbe-körbe vezetve egy darab 2 cm-s csíkra vágjuk (többé-kevésbé). Egy-egy májat annyi tésztával tekerünk be, amennyit "magára vesz", a tésztát eltépjük, és a kis buci aljára tesszük a csík végét. Így járunk el az összes májjal, a bucikat tepsibe sorakoztatjuk, még húsz percig kelni hagyjuk. Ezt követően lekenjük tojással, és 210 fokos sütőben 14 perc alatt pirosra sütjük. Fokhagymás tejföllel nagyon finom.
qw

qw

2012-03-09 13:22:37
d
qw

qw

2012-03-09 13:21:37
d
qw

qw

2012-03-09 13:21:02
d
qw

qw

2012-03-09 12:25:00
ww
qw

qw

2012-03-09 12:23:54
ww

Címkefelhő

  • alapanyag
  • alapanyagok
  • Balaton
  • bor
  • borkóstoló
  • Buza Sándor
  • családi program
  • desszert
  • diéta
  • egészséges
  • egészséges életmód
  • előétel
  • falusi recept
  • gasztrohírek
  • gasztroprogram
  • hagyomány
  • hal
  • hétvégi program
  • leves
  • OZ
  • programajánló
  • sajtó
  • szokás
  • szárnyas
  • tészta
  • vidék
  • vidéki program
  • vitamin
  • zöldség
  • életmód
RSS Felhasználóbarát honlap Kreatív portál készítés: Senswerk media-center
© l@ptopkonyha 2010.