Hirdetés

Rólunk

A projekt: laptopkonyha.hu - a videó főzőiskola

Milyen oldal is ez?

  ―egy kicsit olyan, mint egy gasztroblog, de mégsem az,hiszen nem csak képeket és recepteket tartalmaz, hanem filmes magyarázatokat is

―egy kicsit olyan, mint egy szakácskönyv, de mégsem az, hiszen nem csak nézhetjük és olvashatjuk, de hallgathatjuk is az utasításokat…nem kell lapozni, maszatolni!

―egy kicsit olyan, mint egy tévés főzőműsor, de mégsem az, hiszen nem kötődik műsoridőhöz és az ételeket valós időben készíthetjük el

―egy kicsit olyan, mintha közösen főznénk, azaz nem is kicsit, hiszen közösen vezetjük a fakanalat

Mi a célja?

A laptopkonyha.hu azokat szeretné segíteni, akik számára még a rohanó élettempójukban is örömet szerez mind az ételek elkészítése, mind az elfogyasztásuk, nyitottak az újdonságokra, a különlegességekre és igényesek az ételeik minőségére.

Ezért teremt meg egy online, valós időben elkészített filmes receptbázist, amely segítheti a vendéglátásra készülő, vagy csak finom családi vacsorára vágyó, modern eszközökkel, ámde kevés idővel rendelkező házi „szakácsokat”.

Kiknek szól?

―azoknak, akik szeretnek vendéget fogadni otthonukban, és annak megadni a módját

―azoknak, akik rendelkeznek otthon is internettel, és esetleg laptoppal

―azoknak, akik nyitottak a gasztronómia iránt, és szívesen fogadják modern tálalását

Ők egyre többen vannak, számuk folyamatosan növekszik, úgy Magyarországon, mint a környező országokban!

A laptopkonyha.hu különlegessége

A laptopkonyha.hu egyetlen részlete sem „ámítás”: valós, és nem előrefőzött alapanyagokból, valós időben, valóban elkészített és elfogyasztható ételeket mutat be, akkor és ott, amikor és ahol a felhasználó igényli.

Hiteles, igényes, eredeti és segítőkész.

És a szereplők...

Egy szakács (OZ) és egy moderátor (Sándor). A szakács általában a konyhában csak főz, hacsak nincs ott még valaki, aki állandóan kérdez, hogy miért azt? miért most? miért így?. Kotnyeleskedik. Ennek köszönhetően a szakács nálunk nem csak főz, hanem válaszol is, lehetőleg azokra a kérdésekre is, amelyeket a laptopkonyha felhasználói tesznek fel főzés közben. Így, ketten vezetik el a főzni tanulókat egy étel elkészítésének első mozzanatától az utolsóig.

Főzni tanítanak, vagy inkább élni, jól érezni magunkat a konyhában, mert ebben van a főzés sava-borsa, no meg a paella fűszerkeverékben...

OZ, a laptopkonyha.hu séfje, áll a stúdiókonyhában, és "kifelé" néz - mintha azt kérdezné: "Mi is kell még hozzá?"

Mi is kell még hozzá??

A laptopkonyha.hu-nál komoly előkészületek előznek meg minden videórecept elkészítését. A receptet megírja OZ, átnézi, és ha kell átírja, kijavítja Mónika (a laptopkonyha.hu bloggere) és Szilvi, Juli (irodai munkatárs) pedig ellátja a mennyiségi és felszerelési igényekkel - majd kinyomtatja Szilvi (főszerkesztő) és Andi (háttérkonyha-vezető) számára. A beszerzéseket főként Laci (egyik tulajdonos) szervezi.

Az adott recept elkészítése előtt, a hozzávalókat kikészíti Andi, eligazgatja a rendező, OZ pedig gondosan átveszi előre a főzés (sütés) menetét, Buza Sándorral együtt. Természetesen, egy nap vége felé már kicsit lassabban ugranak be még a jól bejáratott és sokszor kipróbált receptek is. Van, hogy OZ elrikkantja magát a stúdióban, hogy valami előkészületi utasítást, egy hozzávaló-igényt jelezzen - vagy egy esetlegesen felmerült kételyének adjon hangot. Mindig tisztázódik minden, és Buza Sándor és OZ úgy fognak neki minden videórecept elkészítésének, hogy azt az első online főzőiskola "tanítványai" könnyedén követhessék.

A képen -talán- mintha egy ilyen kérdés feltevése közben látnánk OZ-t....

Author: Szilvi