Milyen oldal is ez?
―egy kicsit olyan, mint egy gasztroblog, de mégsem az,hiszen nem csak képeket és recepteket tartalmaz, hanem filmes magyarázatokat is
―egy kicsit olyan, mint egy szakácskönyv, de mégsem az, hiszen nem csak nézhetjük és olvashatjuk, de hallgathatjuk is az utasításokat…nem kell lapozni, maszatolni!
―egy kicsit olyan, mint egy tévés főzőműsor, de mégsem az, hiszen nem kötődik műsoridőhöz és az ételeket valós időben készíthetjük el
―egy kicsit olyan, mintha közösen főznénk, azaz nem is kicsit, hiszen közösen vezetjük a fakanalat
Mi a célja?
A laptopkonyha.hu azokat szeretné segíteni, akik számára még a rohanó élettempójukban is örömet szerez mind az ételek elkészítése, mind az elfogyasztásuk, nyitottak az újdonságokra, a különlegességekre és igényesek az ételeik minőségére.
Ezért teremt meg egy online, valós időben elkészített filmes receptbázist, amely segítheti a vendéglátásra készülő, vagy csak finom családi vacsorára vágyó, modern eszközökkel, ámde kevés idővel rendelkező házi „szakácsokat”.
Kiknek szól?
―azoknak, akik szeretnek vendéget fogadni otthonukban, és annak megadni a módját
―azoknak, akik rendelkeznek otthon is internettel, és esetleg laptoppal
―azoknak, akik nyitottak a gasztronómia iránt, és szívesen fogadják modern tálalását
Ők egyre többen vannak, számuk folyamatosan növekszik, úgy Magyarországon, mint a környező országokban!
A laptopkonyha.hu különlegessége
A laptopkonyha.hu egyetlen részlete sem „ámítás”: valós, és nem előrefőzött alapanyagokból, valós időben, valóban elkészített és elfogyasztható ételeket mutat be, akkor és ott, amikor és ahol a felhasználó igényli.
Hiteles, igényes, eredeti és segítőkész.
És a szereplők...
Egy szakács (OZ) és egy moderátor (Sándor). A szakács általában a konyhában csak főz, hacsak nincs ott még valaki, aki állandóan kérdez, hogy miért azt? miért most? miért így?. Kotnyeleskedik. Ennek köszönhetően a szakács nálunk nem csak főz, hanem válaszol is, lehetőleg azokra a kérdésekre is, amelyeket a laptopkonyha felhasználói tesznek fel főzés közben. Így, ketten vezetik el a főzni tanulókat egy étel elkészítésének első mozzanatától az utolsóig.
Főzni tanítanak, vagy inkább élni, jól érezni magunkat a konyhában, mert ebben van a főzés sava-borsa, no meg a paella fűszerkeverékben...