Kedves Hajnalka!
A rost dús táplálkozás azt jelenti, hogy a táplálékkal olyan zöldségeket, gyümölcsöket, szénhidrátokat juttat be a szervezetébe, amelyek lassan kerülnek lebomlásra, ezáltal lazítják a széklet állományát. Magas rosttartalmúak a káposztafélék, brokkoli, karfiol, zöldbab, zöldborsó, hagyma, zöldpaprika, stb. Mint látja, a mindennap fogyasztott zöldségekről van szó, amelyekből a Laptopkonyhán is számos receptet talál. A gyümölcsök közül a meggy, ribizli, sárga, őszibarack, szilva, szőlő, stb., tehát a szezonális gyümölcsök is rosttal teltek. Magasabb rosttartalommal (bár cukorral is) rendelkeznek az aszalványok is, melyek közül problémája megoldásához az aszalt szilva a leggyakrabban ajánlott. A kenyerek közül válassza a lenmagos, szezámmagos, hajdinával dúsítottakat. Természetesen ne feledkezzen meg a bőséges folyadék fogyasztásról sem, mert a rostok lebontásához sok folyadékra van szükség. Tehát, a rost dús táplálkozáshoz kapcsolódó recepteket megtalálja laptopkonyhánkban is, használja bátran őket, és ha új ízeket recepteket kísérletezett ki, ossza meg velünk. Üdvözlettel, Ágnes