Hirdetés

XOCAI csokoládé és a máj

Tisztelt Doktornő! Erdélyben, Marosvásárhelyen élek. 47 éves vagyok, 4 hónapja fogyasztom a Xocai egészséges csokoládét. Nagyon jól éreztem magam tőle, sőt még fogytam is, mert amióta fogyasztom semmi más édességet nem eszem, eddig viszont nagy édességfaló voltam. Egy véletlen folytán egy hete kiderült, hogy hepatitis C virusom van. Teljesen tisztában vagyok e betegség mibenlétével, viszont még nem tudom mennyire súlyos az esetem, mennyire károsult a májam, ugyanis most folynak a kivizsgálások. Azért fordulok Önhöz, mert mindenki azt tartja a csokoládé káros a májra. Szeretném tudni, hogy fogyaszthatom e tovább a Xocait? Tehát igaz-e hogy a kakaó nagyon káros a májra? Kérném szépen mielőbb válaszolni. Köszönöm.

Kedves Csilla!

Sajnos, egyre több emberről derül ki, hogy Hepatitisz vírushordozó. A Xocai csokoládénál az a perdöntő, hogy naponta mennyit fogyaszt belőle. Tudjuk, hogy ez a csokoládé a magas antioxidáns hatásán keresztül fejti ki hatását. Így azt is mondhatjuk, hogy amit veszít a réven, azt megnyeri a vámon. Vagyis, az elpusztult májsejteket már nem tudja a csokoládé magas antioxidáns hatásával sem feltámasztani, de a meglévőket erősíti. Tanácsom az, hogy napi egy kocka csokoládéval elégedjen meg és mellé szedje az orvosai által javasolt gyógyszereket.

Üdvözlettel, Ágnes