Hirdetés

Mángold

2013-07-05 09:15:00

A mángoldot (vagy mangoldot) gyakran a spenóthoz hasonlítják, pedig nem állnak rokonságban.

A mángold gazdag A- ,B1-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminban, szerves savakban (alma-, citrom-, oxálsav), ásványi anyagokban, nyomelemekben, például folsavban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban. Nagy mennyiségű pektint tartalmaz. Antioxidáns tartalma véd a szabadgyökök ellen, segít bizonyos daganatos betegségek megelőzésében, erősíti az immunrendszert.

Csekély energia- és magas rosttartalma ideális fogyókúrázók és a cukorbetegek számára, ráadásul fogyasztása hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.

 

A mángold lassítja az öregedési folyamatot, segít megőrizni a testi és a szellemi erőnlétet.