Hirdetés

Fejeskáposzta

2011-10-20 09:25:00

 A magas rosttartalmú, egész évben fogyasztható fejes káposzta különösen nagy szerepet játszik a C-vitaminforrások között.

Kiemelkedő tulajdonsága, hogy a télre eltett savanyú káposzta nyersen szinte teljes C-vitamin tartalmát megőrzi. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-vitaminban is és viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz még folsavat, káliumot, jódot, kalciumot, vasat és nátriumot is.

Jó hatással van a tápcsatornára is, úgynevezett prebiotikus hatású, segít helyreállítani a normál bélflórát. A nyers káposztalé gyorsítja a gyomor- és nyombélfekély gyógyulását, védi a gyomor-nyálkahártyát. Magas antioxidáns tartalma miatt lassítja az öregedési folyamatokat.

Fogyókúránál magas rosttartalma miatt mint negatív kalóriás étel jól felhasználható, mert teltségérzetet ad.