Magas a rosttartalma, ami kedvezően befolyásolja az emésztést, ill. teltségérzetet kelt ezzel a fogyókúrázók számára is nagyszerű alternatíva, ráadásul a
A makadámdió beltartalmi értékei is kiemelkedőek a csonthéjasok között. A makadámdió 60%-os arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat (ez a magas
A kendermag nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is, kiemelkedő Omega-3 és az Omega-6 zsírsav tartalommal rendelkezik, melyek az egészséges érrendszer
Aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul. Az amaránt-fehérjében található lizin egy esszenciális aminosav, amely amellett, hogy öregedés gátló hatású, jótékonyan
A lenmag nagyon fontos omega-3 forrás, hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megakadályozásához, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkenti
A jó minőségű liszthez szezámmagból vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, majd a visszamaradt terméket finomra őrlik, így kapjuk a szezámlisztet.
A szőlőmagliszt bővelkedik a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban és procianidinekben. Magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre.
A zsírtalanított mandulaliszt 30 %-kal magasabb beltartalmi értékű, mint a sima őrölt mandula, nagyobb mennyiségben tartalmaz fehérjét, ásványi anyagokat, vitaminokat
A törökmogyoróhoz képest a liszt beltartalmi értéke 30%-kal magasabb, mivel több rostot, fehérjét, ásványianyagot és vitamint tartalmaz. A fehérlisztekhez képest
A jó minőségű napraforgóbél liszt készítése során a napraforgómagot héjtalanítják, hideg préseléssel zsírtalanítják, majd a fennmaradó terméket lisztté őrlik. A