Hirdetés

Zöldbab

A zöldbab a hüvelyesek családjába tartozik.

Őshazája Mexikó, ahol az indiánok ősidők óta fogyasztották. Az egész amerikai kontinensen elterjedt volt, éppen ezért is alakult ki fajtabeli sokszínűsége. Európába a XVI. században került.

Nyugat-Európában inkább a zöld hüvelyű babfajtákat termesztik és fogyasztják, nálunk népszerűbb a sárgahüvelyű bokorbab.

A fiatal babot hüvelyes formában, érést követően pedig szárazbabként fogyasztjuk.

Kezdetben a babnak inkább csak a magját fogyasztották elsősorban hosszú eltarthatósága miatt, s mert laktató.

A friss zöldbabból változatos ételek készíthetők:

- köretek

- saláták

- leves, főzelék, lecsó.

 

Nem igazán áll el, ugyanakkor mélyhűtésre kiválóan alkalmas.

Az egészséges életmód szempontjából itt olvashat a zöldbabról.