1919-ben a padovai Barbieri testvérek kiváló aperitifet alkottak gyógynövények, illetve narancs, rebarbara, jácint, encián és kínafa felhasználásával.
A Karib-tengeren található, holland fennhatóság alatt álló sziget ennek az italnak köszönheti hírnevét - pedig a Blue Curacao nem is
Eredetileg eau-de-vie-nek nevezték ezt az almaborból párolt pálinkát, amelyet már a középkorban ismertek.
Adolphe és Eduard Cointreau egyeülálló ízt akartak alkotni, erőfeszítéseiket siker koronázta: megszületett a Cointreau.
A leggyakrabban használt, legsokoldalúbb koktélédesítő és -ízesítő.
Félreértésekre adhat okot, hogy ugyanazzal a szóval jelölünk egy italmárkát, és egy koktélt.
Kedvelt görög brandy.
Bár a rumra ma már nem annyira jellemző, hogy önmagában fogyasztják, az egyik legnépszerűbb koktél-alapanyag, számtalan sütemény fontos kiegészítője.