Fő termőterülete Mexikó. Leginkább fruktózt tartalmaz és kis mennyiségben (kb. 8%) glükózt. Nincs kellemetlen mellékíze.
Sokáig, ha azt mondtuk, "ecet", csak az volt a kérdés: tíz vagy húsz százalékos? Aztán megjelentek a boltok polcain a
Amióta az ember bort készít, óhatatlanul is találkozott az ecetesedéssel. Az ecetet sokáig tisztításra, fertőtlenítésre használták.
Az eritrit vagy eritritol egy természetes úton képződő cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Cukor erjesztésével állítják
Az ázsiai konyha kedvelt ízesítője, fűszeres szósz.
Ki gondolná, hogy a mai ketchup eredetije halakból és puhatestűekből készült? Méghozzá Kínában.
5000 éve fogyasztja az emberiség. A feldolgozás jellege nem változott: a virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják.
Semleges ízű olaj, gazdag savforrás, amely nem mellesleg gyógyhatással is rendelkezik.
Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.
Az ember ősidők óta ismeri és fogyasztja ezt a természetes édesítőszert, amelynek gyógyító, betegségmegelőző hatása sem elhanyagolható.
Már az ókori Egyiptomban is... - micsoda közhelyes kezdés. Pedig tényleg. Már ott is ismerték; leginkább húsok tartósítására használták.
Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból nyert, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék, a "folyékony arany".
A finomított repceolaj íze, illata semleges, a hidegen sajtolté enyhén a dióra emlékeztet. E-vitamin tartalma kiemelkedő.
A második legjobb választás a cukor helyettesítésére a stevia, vagy ahogy az őslakosok hívják „édes levél”. Ez egy Paraguayban és
A szacharint 1879-ben állították elő, mint az első mesterséges édesítőszert. Lényegesen, kb. 300-500-szor édesebb a cukornál, kicsit kesernyés mellékízű. Szervezetünk
A szatmári szilvalekvár sötét, szinte fekete, keményre főzött, de még kenhető, paszta-szerű, cukor hozzáadása nélkül készült termék.
Téves elképzelés, hogy telített zsírsavak csak az állati eredetű zsírokban fordulnak elő.
A tökmagolaj jótékony hatását a népi gyógyászat már régen felismerte.
A nyírfacukor a legjobb cukorhelyettesítő, egy természetes édesítőszer, a cukrot 1:1-ben helyettesítheti, energiatartalma csupán 2,4 kcal/g.
Számtalan krém, sütemény, hidegkonyhai készítmény elhagyhatatlan eleme, ám emellett hatásos szer ízületi fájdalmak esetén.