Ausztrália megállapodott az Európai Unióval: a kontinensország szeptember 1-től champagne-t nem, csak pezsgőt palackozhat. A franciák ünnepelnek, de az öröm
Nagy lélegzetvételre van annak szüksége, aki meg akarja írni a bor történetét. Most induló sorozatunkban erre vállalkozunk.
Heimann Zoltán 2009-es kadarkáját találta – vakkóstolással – a legjobbnak a hegyközség tagjaiból és a Balassi Bálint-emlékkard kuratóriumának néhány tagjából
Immáron harmadik alakalommal rendezik meg az Év Fiatal Magyar Borásza szavazást. Ez az egyetlen olyan díj, amit a fogyasztók ítélnek
Magukkal hozták, vagy itt, a Kárpát-medencében sajátították el a szőlőkultúrát honfoglaló eleink? Előttünk is szőlészkedtek-borászkodtak már errefelé vagy mi hoztuk
Az első írásos emlékek a magyar borokat már a legfontosabb mezőgazdasági termékek közé sorolják. Szent István ideje alatt 1006-ban egy
Bortörténelmi sorozatunkat Tokaj felemelkedésével fejeztük be, mely furcsamód a keserves törökkorhoz köthető. A magyar borkultúra természetesen megsínylette a vérzivataros történelmet,
Évszázados a múltja A pálinka csodálatos ital. A gyümölcs lelke, a világ egyik legfinomabb gyümölcspárlata. És a miénk. Idén ünnepli
Csak a legkiválóbb gyümölcsből! A pálinka csodálatos ital. A gyümölcs lelke, a világ egyik legfinomabb gyümölcspárlata. És a miénk. És
A lepárlás titka A pálinka csodálatos ital, a gyümölcs lelke, a világ egyik legfinomabb gyümölcspárlata. És a miénk: hungarikum. Elsőként
Pálinkakultúra, a kulturált pálinkafogyasztás Pálinka: a mi italunk. E páratlan párlat lényegének megértéséhez fontos ismernünk a múltját, a gyümölcsöt, a
A törkölypálinka A grappa ismeretében hajlamosak vagyunk azt hinni, törkölyből párlatot csak az olaszok tudnak jót főzni. Ez bizony
A törkölypálinka (2.) A grappa ismeretében hajlamosak vagyunk azt hinni, törkölyből párlatot csak az olaszok tudnak jót főzni. Ez bizony
A Zwack család 1790 óta őrzi az Unicum pontos receptjének titkát és készítésének módját. A titkos recept egyetlen másolata a