Hirdetés

Falusi korhelyleves

2014-06-28 09:45:21

40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1db babérlevél, 1 evőkanál pirospaprika, 2 l húsleves, 1 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, citromhéj, őrölt bors, ecet, só, cukor

 

A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom.

Ráteszem a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, ezután 1 merőkanál vizet ráöntök. Hozzáadom az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntöm fél liter vízzel. Hozzá adom a húslevest, a borsot, sót, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját, és felforralom. Közben a kolbász bőrét lehúzom, és felkarikázom. A főzés félidejében beleteszem a levesbe. Végül belekeverem a vízzel és liszttel simára kevert tejfölt, majd jól felforralom. Csak akkor ízesítem az ecettel, ha nem elég savanyú. Csipet cukrot is belekeverhetek, és forrón tálalom.