Hirdetés

Veszprémi rucás káposzta - Lila Akác Vendégház ajánlásával

2014-05-27 10:32:00

Hozzávalók:

1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg

császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó

kapor.

 

Elkészítés:

A kacsát feldarabolom, sózom, majd a zsíron hirtelen átsütöm, kiveszem

és félreteszem. A zsírban átsütöm a szeletekre vágott hagymát,

megszórom a finomra vágott kapor felével, beleteszem a megmosott

savanyú káposztát és pár percig párolom. Visszateszem a kacsát, a

szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és mintegy 3-4 dl vizet.

Letakarva a sütőben puhára párolom. A kacsát tálra teszem és körérakom

a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.