Hirdetés

Almával töltött csirkecombok párolt rizzsel, kertészsalátával

2014-05-22 14:39:00

Megfelelő számú csirke felsőcomb bőre alá almaszeletet teszünk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk, egy-két rozmaring-szárat teszünk rá, meghintjük olajjal, és sütőben készre, ropogósra sütjük.

Eközben olajon megpirítjuk a szükséges mennyiségű rizst /6 dkg/fő/, majd felforrósodás után 1,6 -szoros mennyiségű forró vízzel óvatosan felöntjük /vigyázz! kihabzik!/ teszünk bele egy fej fogpiszkálóval átszúrt vöröshagymát, őrölt borsot, egy csipetnyi őrölt köményt, egy percig forraljuk, majd lefedjük és meleg helyen zárva tartjuk 20-25 percig. Utána villával fellazítjuk, és tálalásra kész. Ezalatt az idő alatt összetépünk megfelelő mennyiségű jól megmosott salátát, kockára vágunk uborkát és paradicsomot. Pici só, balzsamecet, ízlés szerint /ez nem fontos/cukor is mehet bele. Citromlével savanyítjuk. Nem kell, hogy leve legyen, egy tányéron fogyasztható minden.

 

Forrás: akactanya.hu