Hirdetés

Hagymás marhaszeletek tört burgonyával

2014-05-21 14:35:00

A marhaszeleteket /comb, feketepecsenye, hátszín/ kiklopfoljuk és lisztbe mártva hirtelen kérget sütünk rájuk. A megmaradt lisztes, pörkös olajat kicsit kiegészítjük olajjal, és hagymaszeleteket pirítunk benne. Zúzunk bele egy kevés fokhagymát is. Az elősütött hússzeleteket tepsibe fektetjük, jól megborsozzuk, sózzuk, és ráöntjük a tetejére gazdagon a sült hagymát. Aki szereti, kevés majorannát is morzsolhat rá. Vékony citromszeleteket rejtünk el a tepsi sarkaiba, széleihez. Felöntjük egy kicsi vízzel és az egészet készre pároljuk. Egyszer forgatjuk, ekkor már megtudjuk, mennyi idő kell még a párolás-sütéshez. Ha kész, borítsuk be alufóliával és így tartsuk melegen.

A burgonyát hajában megfőzve, majd meghámozva, felkarikázva edénybe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés őrölt szerecsendióval /aki szereti/ fűszerezzük, és forró olajjal leöntjük. Keverjük, átforgatjuk, akár egy kicsit le is kapathatjuk az alját! Nagyon finom lesz! Melegen tálaljuk. Lehet hozzá kevés vízzel és tejszínnel kiforralt házi szilvalekvár-mártást is tálalni!

 

Forrás: akactanya.hu