Hirdetés

Diós bundában sült gida falatkák - A Nagyrédei Kecskefarm ajánlásával

2014-01-16 07:50:00

Hozzávalók (4 személyre):

Töltelék:

40 dkg kecskecomb csont nélkül,

10 dkg kecskemáj,

5 dkg kecskevese,

4 dkg (1 kis fej) vöröshagyma,

5 dkg vaj,

3 csokor petrezselyem,

4-5 levél friss zsálya,

1 evőkanál méz,

só,

őrölt feketebors,

2 dkg friss reszelt vagy 1 mokkáskanál száraz, őrölt gyömbér,

8 dkg natúr ízű kecskesajt

 

Panírhoz:

5 tojás,

20 dkg liszt,

10 dkg darált dió,

10-12 dkg zsemlemorzsa,

A ledarált kecskemájat és vesét az apróra vágott hagymával együtt 5 dkg vajban megpirítom serpenyőben. Ezután egy keverőtálba öntöm, beleteszem az apróra vágott petrezselymet és zsályát. Kevés mézzel, sóval, borssal, és a gyömbérrel ízesítem. Hozzáadom a natúr, reszelt kecskesajtot. Ez tartja össze a tölteléket. Egy fakanállal, vagy a kezemmel jól összedolgozom. A báránycombból tenyér nagyságú, vékony szeleteket vágok. Klopfolóval megigazítom, óvatosan megsózom a majdani külső oldalát, mert belülről a töltelék már ízesített. Kanállal a hús közepébe teszem a tölteléket. Behajtogatom a széleit, és bebundázom (bepanírozom) a következő módon: a kb. hüvelykujj nagyságú töltött húst megforgatom a lisztben, bemártom a tojásba, és olyan zsemlemorzsába forgatom, ami fele arányban darált diót tartalmaz.

Közepesen forró bő zsiradékban, vagy fritőzben kisütöm.

Köretként zöldséges rizst vagy juhtúros burgonyapürét kínálok hozzá.

 

http://www.falusiturizmus.hu/hu_HU/recipes/974/dios-bundaban-sult-gida-falatkak.html