Hirdetés

Tökös mákos rétes a Tanyacsárda ajánlásával

2013-12-12 12:53:00

Hozzávalók: 2db réteslap, 0,20 kg mák, 0,10 kg cukor, 1db citrom héja, 0,5kg tök, 0,15l tej, 1cs. vaníliás cukor, 0,05l étolaj.

A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kiszedjük, majd lereszeljük, kevés cukorral megszórjuk és állni hagyjuk. Közben a ledarált mákot cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és tejjel felfőzzük, ezután a kinyomkodott tököt hozzáadjuk. A réteslapok rétegeit megolajozzuk, a tölteléket ráhalmozzuk, konyharuha segítségével felcsavarjuk, tetejét étolajjal megkenjük, közepes sütőben pirosra sütjük.