Hirdetés

Igazi sajtos rizottó a Bükki Sajt ajánlásával

2013-12-12 12:42:00

Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy fej vöröshagyma, 28 dkg rizottórizs, 2 dl egri leányka vagy olaszrizling, 4 ek. étolaj, 4 dl húsleves, ízlés szerint só, őrölt fehérbors, 5 dkg vaj, 10 dkg érett kemény sajt reszelve (bükki vagy parmezán).

A hagymát egészen apróra felvágjuk, hevített olajban pirítjuk, ha félig megpirult, hozzáadjuk a rizottórizst – egészen kifehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Folyamatosan kevergetve, mikor a bor elpárolgott, hozzáöntjük a húsleves 1/3-át, megint lepároljuk, majd a 2/3 húslevest folyamatosan kevergetve majdnem puhára pároljuk.  Fontos, hogy a rizottó kissé ropogós és szaftos legyen. Tálalás előtt elkeverjük a vajjal és a reszelt kemény sajttal. Ez adja meg a végső ízét. Reszelt sajttal tálaljuk.